Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen denkt niet aan progressie concurrentie: "Energieverspilling!"

Max Verstappen vindt dat het niet de moeite waard is om zich zorgen te maken over de vooruitgang van andere teams. In plaats daarvan concentreert hij zich op wat Red Bull kan doen om "aan de top te blijven" in de Formule 1-strijd.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull Racing waren vorig seizoen hét dominante team van de Formule 1 en waren, op dat ene raceweekend in Singapore na, onverslaanbaar. Toch heeft de renstal uit Milton Keynes het de laatste tijd een stuk moeilijker, want tot dusver wist het team 'slechts' zeven van de tien races te winnen. Dat is allesbehalve een slecht resultaat, maar met de 21 overwinningen uit 22 races van vorig jaar klinkt het toch wat minder positief.

De concurrentie heeft sinds de Grand Prix van Miami namelijk flink wat terrein gewonnen. Lando Norris zegevierde in Miami en Charles Leclerc won in Monaco, dus mogen we wel stellen dat McLaren en Ferrari het gat steeds verder weten te dichten. Sterker nog, Norris slaagde er meerdere keren in om het Verstappen verrassend moeilijk te maken. Toch kwam de Red Bull-coureur tijdens die races uiteindelijk als eerste over de eindstreep, al heeft Red Bull dus niet altijd de snelste auto tot haar beschikking. 

Verstappen stelt tegenover onder meer RacingNews365 echter dat hij zich te allen tijde richt op zijn eigen prestaties en de stand van zaken binnen het team, in plaats van dat hij naar de concurrentie kijkt. "Je kan wel dromen over allerlei zaken die de concurrentie mogelijk gaat verbeteren, maar dat is gewoon verspilling van mijn energie. Ik ben daarom gewoon druk bezig met het optimaliseren van ons eigen pakket en ik blijf dingen bespreken met onze technici, om zo oplossingen te vinden die ons kunnen helpen aan de top te blijven." 

Naast McLaren en Ferrari wist Mercedes recent ook een stuk dichterbij te komen, dus de onlangs gevormde voorhoede kan nu rekenen op een extra kanshebber. Verstappen liet zich op zijn beurt niet uit over één specifiek team, maar gaf wel aan dat hij niet kan zien waar de tegenstanders mee bezig zijn en dat hij zich dus liever richt op de zaken waar hij wél invloed op heeft. 

Red Bull heeft dit seizoen tenslotte nog geen uitgebreide updates doorgevoerd, dus het is nog lastig om te voorspellen welke invloed de komende ontwikkelingen zullen hebben. Verstappen weet dat Red Bull niet alleen is op de wereld. "Het hangt allemaal af van wat de andere teams met hun auto's doen. Ik kan natuurlijk niet kijken naar de vooruitgang van de concurrentie, dus blijft er maar één ding over wat ik zelf kan controleren en dat is onze eigen vooruitgang. Daar richt ik me nu op."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership