Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen dient McLaren van repliek: "Wie is Zak Brown?"

Max Verstappen en Lando Norris domineerden na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk het nieuws. Inmiddels is die storm weer aardig gaan liggen, maar Zak Brown liet vrijdag toch nog van zich horen. Verstappen reageert daar weer op zijn eigen, kenmerkende wijze op.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wie er wat over wilde zeggen afgelopen weekend in Oostenrijk, heeft er inmiddels ook wat over gezegd: de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris. Daar waar Verstappen een straf van tien seconden kreeg en een vijfde plek pakte, verliet Norris de Red Bull Ring puntloos.

Op de donderdag in Silverstone lieten beide mannen nog van zich horen en leek het koek en ei te zijn, maar McLaren-CEO Zak Brown zorgde vrijdag toch weer voor van reuring. "Ik ben teleurgesteld in een geweldig team als Red Bull. Ze juichen het (de rijstijl van Verstappen, red) toe, zeker als je naar de woorden op de radio luistert. We hebben als pitmuur de verantwoordelijkheid om onze coureurs te vertellen wat ze wel en niet kunnen doen en moeten de reglementen respecteren." 

"We hebben gezien dat er een gebrek aan respect is als het gaat om financiële en sportieve reglementen én vaders (de ruzie tussen Christian Horner en Jos Verstappen red.)", zo vertelde Brown tegenover onder meer RacingNews365. Als Verstappen geconfronteerd wordt met de woorden van Brown, reageert hij daar als volgt op. "Daar heb ik niks aan."

'Helemaal niet over gehad'

Verstappen heeft inmiddels al een rijdersbriefing gehad met de andere coureurs. Ging het daarbij nog over het bewegen onder het remmen van Verstappen in Oostenrijk? "Nee, het ging eigenlijk over actuele zaken. Dingen die we misschien in de toekomst kunnen verbeteren wat betreft de circuits en de tracklimits. We hebben het (de touché, red.) er ook helemaal niet over gehad."

Brown ging op de vrijdag ook nog in op de rol van de stewards in Oostenrijk. "Als we reflecteren op het weekend, vind ik dat we meer moeten investeren in de stewards om zo meer consistentie in de regels te krijgen. De FIA is het daar mee eens. We hebben parttime stewards en het is lastig, complex werk. Ik denk dat het moeilijk is om dat op parttime basis uit te voeren."

Daarmee lijkt Brown te hinten op het aanstellen van permanente stewards. Zou dat volgens Verstappen nog iets helpen? "Wie is Zak Brown?", zo reageert Verstappen, waarna het journaille hardop in lachen uitbarst.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'