Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen en F1-baas bespreken de toekomst: "Daar zijn deze auto's niet voor"

Max Verstappen heeft met de CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, de richting van de F1-kalender besproken. De regerend wereldkampioen begrijpt dat er geld moet worden verdiend, maar hoopt niet dat alles hiervoor op de schop wordt gegooid.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Met maar liefst 23 races, of 22 als er geen vervanger komt voor de GP van Rusland, is de Formule 1-kalender van het huidige seizoen de drukste kalender ooit. De ene na de andere deal wordt gesloten door Liberty Media voor nieuwe locaties, waardoor er de komende tijd genoeg verandert op de kalender.

Zo verschijnen in 2023 de GP's van Qatar en Las Vegas als vaste locatie op de kalender, terwijl het reisschema al bijna propvol zit. Max Verstappen sprak recentelijk met de CEO van de F1, Stefano Domenicali, over de veranderde kalender en het 'entertainmentgehalte' hiervan.

"Natuurlijk moeten ze geld verdienen end proberen de sport populairder te maken, maar het is ook belangrijk dat de juiste circuits op de kalender blijven staan en dat we niet alleen maar in steden op stratencircuits gaan raden", aldus de Red Bull-coureur in gesprek met De Telegraaf. Dit idee zit hij zeker niet zitten: "Uiteindelijk zijn deze auto's daar niet voor gemaakt."

Verstappen: 'Dat is nou eenmaal de wereld nu'

Het aantal commerciële locaties blijft groeien. Volgens Verstappen is het logisch dat de CEO van de koningsklasse zo denkt. "Hij snapt dat ook, maar hij moet rekening houden met zijn aandeelhouders", vervolgt de Limburger over het entertainmentgehalte en de stratencircuits in de F1.

"Dar proberen ze af te weten. Het zal niet meer zijn zoals vroeger. Entertainment wordt belangrijker", zo beredeneert hij. "Maar dat is eenmaal de wereld van nu."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x