Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Gasly testen nieuwe voorvleugel Red Bull

Nadat Red Bull in Bahrein experimenteerde met verschillende achtervleugels, is in China de voorvleugel aan de beurt. Het team heeft twee verschillende configuraties meegenomen, het is aan Max Verstappen en Pierre Gasly om die te testen.

De voorvleugels in de Formule 1 zijn aan het begin van 2019 een hot topic. Sommige teams kozen ervoor de horizontale dwarselementen tabs naar de wing end plates toe te laten lopen. De veronderstelling is dat inmiddels alle teams, waaronder ook Red Bull, naar een eigen variant van die voorvleugel kijken, maar in de tussentijd experimenteert Red Bull er nog op los aan de andere zijde van die horizontale liggers. Op de foto's hieronder is duidelijk te zien dat de smalle uitlopers aan de neuszijde van de voorvleugel volgens het ene concept over elkaar heen vallen, waar ze bij het andere concept in elkaar vallen. Van de Red Bull RB15 weten we dat er downforce-technisch nog een hoop valt te winnen. Het team gaf echter al aan dat 'm dat niet per se zat in een grote herziening van het aerodynamische concept, maar vooral 'in de details'.

1116224790258262016

Las 2 especificaciones d ala de Red Bull con diferentes configuraciones d flaps pic.twitter.com/l3E8tRgM1s — Albert Fabrega (@AlbertFabrega) 11 april 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"