Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Verstappen en Hamilton met afstand de beste Formule 1-coureurs"

Het Formule 1-seizoen 2019 kende volgens autocoureur Tom Coronel twee rijders die er met kop en schouders bovenuit staken: Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tom Coronel blikt samen met RacingNews365 terug op het afgelopen Formule 1-seizoen. Een jaar waarin Lewis Hamilton wederom met de hoofdprijs aan de haal ging, maar Max Verstappen in zijn Red Bull-Honda het beste seizoen uit zijn F1-carrière doormaakte. Als derde sloot de Nederlander het seizoen af, met drie zeges en twee polepositions.

Gevraagd wie Coronel de beste drie coureurs van het seizoen vindt, is de autocoureur stellig: "De eerste twee zijn erg makkelijk: Lewis Hamilton en Max Verstappen. Zij waren met afstand de beste coureurs, presteerden uitstekend en nagenoeg foutloos."

Over de derde coureur moet Coronel toch even nadenken. Daar waar vaak namen als Carlos Sainz of Charles Leclerc voorbij komen, kiest Tom voor een opvallende naam. "De derde vind ik een stuk lastiger, want het is mijn ogen te makkelijk om te kiezen voor Sainz."

"Ik denk 'out of the box' en ga voor George Russell. De rookie die moest rijden in de slechtste auto van het veld, maar hij kende een zeer goed seizoen. Zo versloeg hij Robert Kubica met 21-0 in de kwalificaties! Een geweldige prestatie."

"Ondanks dat zijn auto abominabel slecht was, bleef hij positief en stelde hij zich leergierig op. Op de moment dat het kon liet hij ook direct zien wat voor potentieel hij nog heeft. Russell is echt een talent voor de toekomst, het is alleen voor hem te hopen dat hij in 2020 geen Flintstone-auto heeft!

RacingNews365 blikt in de Formule 1-podcast terug op een bewogen F1-seizoen met Tim & Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

7 reacties