© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

“Verstappen en Leclerc zijn Senna’s, Schumacher jr. is meer een Prost”

08 feb. 08:00 René Oudman 0 reacties
Hoe goed is Mick Schumacher? Het is een vraag waarvan menig autosportliefhebber geen antwoord op heeft. De 19-jarige Duitser schreef in 2018 enigszins verrassend het Europese Formule 3-kampioenschap op zijn naam en mag mede vanwege die sterke prestaties opstromen naar de Formule 2.

In het verleden (2015) kwam Mick Schumacher namens de stal van Frits van Amersfoort uit in de Formule 4. Aldaar werden geen spectaculaire resultaten geboekt: in 22 deelnames won Schumacher junior precies één keer. Zijn voormalige teambaas denkt dat het Duitse talent een groeibriljantje is, waar generatiegenoten Max Verstappen en Charles Leclerc over ‘aangeboren talent’ beschikken.

"De stappen die worden gezet zijn een combinatie van snelheidsontwikkeling en snelheidsgevoel, en natuurlijk inzicht in het spelletje op de baan. Max – maar ook Charles, die staat op dezelfde hoogte – zij hebben het racen in hun DNA, of in hun genen, zo u wilt. Die twee hebben dat ultieme gevoel en steken daardoor een klein beetje boven de absolute toprijders uit. Je kan het denk ik nog het beste vergelijken met koorddansers, ofzo", vertelt de teambaas in gesprek met Racingnews365.

Volgens Van Amersfoort is Schumacher junior een type dat eerst voorbeeld moet hebben, in plaats van dat hij zelf de lijnen uitzet. “Als Mick het eenmaal door heeft, dan kan hij het zelf ook. Mick moet het gewoon allemaal gezien hebben, zo zou ik het willen typeren. Is daar iets fout aan?”, stelt Van Amersfoort een retorische vraag. “Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Charles en Max zijn types Ayrton Senna, gasten die in één keer wegrijden. Mick is meer een type Alain Prost. Uiteindelijk zijn zowel Senna als Prost meermaals wereldkampioen geworden!”

Komend jaar verdedigt de 19-jarige Schumacher wederom de kleuren van Prema Racing, zoals bovengemeld doet hij dat dit jaar in de Formule 2. Verstappen en Leclerc rijden voor respectievelijk Red Bull Racing en Ferrari in de Formule 1.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen