Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen, Gasly en Sainz vormden jongste F1-podium ooit

Dankzij de straf van Lewis Hamilton werd Carlos Sainz gepromoveerd naar het podium. Als gevolg stond McLaren voor het eerst in ruim tweeduizend dagen op het podium en sneuvelde er een lang staand Formule 1-record.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Brazilië was niet alleen de eerste keer dat Max Verstappen de poleposition én de overwinning in één weekend pakte en Pierre Gasly en Carlos Sainz voor het eerst op het podium stonden, het trio vestigde gezamenlijk eveneens een nieuw record in de Formule 1: samen vormden zijn het jongste podium ooit.

De gemiddelde leeftijd van de combinatie Verstappen, Gasly en Sainz was slechts drieëntwintig jaar, acht maanden en drieëntwintig dagen. Daarmee was de gemiddelde leeftijd een kleine drie maanden lager dan het vorige record, dat in 2008 werd gezet tijdens de Grand Prix van Italië.

Menig Formule 1-fan zal zich die race nog herinneren: Sebastian Vettel behaalde toen zijn eerste overwinning in de koningsklasse, uitkomend voor Toro Rosso. De Duitser werd destijds vergezeld door Heikki Kovalainen en Robert Kubica, waarmee de gemiddelde leeftijd lag op drieëntwintig jaar, elf maanden en zestien dagen.

Was Hamilton niet bestraft voor zijn vergrijp met Alexander Albon in de slotfase van de wedstrijd, dan was het record blijven staan.

Autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel blikken in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid terug op de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

4 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"