Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

Verstappen geeft toe op Ferrari in eerste training GP Australië

De Ferrari's hebben onder aanvoering van Carlos Sainz de snelste tijden op klokken gebracht in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië. Max Verstappen werd vierde, achter teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Australië van start gaat neemt voor Red Bull Sergio Perez het meetwerk voor zijn rekening. Zijn RB18 is rijkelijk voorzien van van meetapparatuur direct achter de voorwielen, terwijl Max Verstappen (softs) tegelijkertijd naar de vroege tweede tijd gaat. Snelste man in die eerst minuten heet Lando Norris (medium).

Op diezelfde set banden gaat Verstappen niet veel later naar de snelste tijd, maar de zachtste band is op dat moment nog weinig populair. Na twintig minuten wordt de sessie even stilgelegd als Sergio Perez een deel van zijn diffuser verliest, een deel dat op de ideale lijn blijft liggen. De rode vlag is van korte duur.

Uitslag Eerste vrije training - Australië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ferrari rukt op in Melbourne

Als ook de Ferrari's de rode banden aanspreken, houdt de snelste tijd van Verstappen geen stand. Carlos Sainz en Charles Leclerc gaan respectievelijk acht tienden en vijf tienden sneller dan de Nederlander. Maar hun nieuwe banden gebruiken ze op een baan met aanzienlijk meer grip dan Verstappen vroeg in de sessie.

Het blijft niet bij één rode vlag. Sebastian Vettel moet in zijn eerste sessie van het jaar de Aston Martin met pech stilzetten naast de baan. Daarna weet de bestaande top drie zich niet meer te verbeteren, maar is het Sergio Perez die zich direct achter de beide Ferrari's meldt en daarmee ook pal vóór Max Verstappen. Perez deed dat op een nieuwe setje softs, een luxe die Verstappen zich in de slotfase niet meer permitteerde.

Best of the rest is Lando Norris, terwijl Lewis Hamilton op P7 de best geklasseerde Mercedes-coureur is. Hekkensluiter is Mick Schumacher, die niet meer dan vijf ronden reed op het Albert Park Street Circuit.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024