Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen geeft uitleg over incident met Hamilton: "Het was veiliger zo"

Lewis Hamilton wist in Sao Paulo zijn 101ste overwinning op zijn naam te schrijven. De Brit moest er wel voor vechten en met name Max Verstappen gaf zich niet snel gewonnen. De twee belandden samen naast de baan. De Nederlander legt uit hoe het zo ver kon komen.

Het gespreksonderwerp van de Grand Prix van Brazilië was 'het incident' tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Nederlander verdedigde in ronde 48 de binnenkant van bocht vier, waardoor Hamilton buiten om moest. Verstappen remde later en beiden coureurs gingen van de baan af. In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt de Nederlander terug op dat moment. "We probeerden natuurlijk allebei om als eerste de bocht in te gaan. Ik remde wat later om te proberen de positie te behouden, maar mijn banden waren al een beetje versleten", legt Verstappen uit.

Stewards straften Verstappen niet

"Ik zat dus echt op het randje van grip en ik denk dat ik daarom al niet helemaal op de apex zat. Het was veiliger om dan een beetje wijd te gaan daar", aldus de Red Bull-coureur. De stewards besloten dat er geen onderzoek nodig was, ten onvrede van Mercedes teambaas Toto Wolff. Verstappen zegt blij te zijn dat de stewards besloten om geen straf uit te delen. De Nederlander heeft genoten van zijn gevecht met Hamilton. "Ik was natuurlijk blij dat de stewards besloten dat we gewoon konden blijven racen, want ik denk dat het racen vandaag echt goed was." De Red Bull-coureur wordt ook gevraagd of dit incident in Brazilië te vergelijken is met wat er zicht ontvouwde in Silverstone, maar die vergelijking gaat volgens Verstappen niet op. "Ik denk niet dat het hetzelfde is. Het is ook een compleet andere bocht, dus er valt ook niet veel meer over te zeggen. Het is gewoon niet hetzelfde", reageert hij verbaasd op de vraag van een Britse journalist.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'