Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft zeer duidelijk signaal over F1-toekomst af

Max Verstappen werkt komende zondag tijdens de Formule 1 Grand Prix van Nederland zijn 200e race in de Formule 1 af. Komen daar nog 200 races bij? Daar heeft de Nederlander zelf wel een duidelijk idee over...

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op 15 maart 2015 maakte Max Verstappen zijn debuut in een Formule 1 Grand Prix en op 25 augustus rijdt Verstappen race nummer 200. In die tot nu toe 199 races kwam de Nederlander tot maar liefst 61 overwinningen en 40 polepositions, met daar bovenop nog eens drie wereldtitels. Ziet de Nederlander zichzelf nog eens 200 races rijden?

"Nee, dat is heel makkelijk om te zeggen. We zijn over de helft en het is natuurlijk al een ongelofelijke rit geweest met bijna 200 races. Het voelt niet aan als 200, maar we werken natuurlijk een hoop races in het jaar af. Je voegt er dus vrij snel heel wat aan toe", zo vertelt Verstappen in aanloop naar de GP van Nederland tegenover onder meer RacingNews365.

Betekent dit dan ook dat Verstappen na 2028 stopt in de Formule 1, als zijn huidige contract afloopt? "2028 is natuurlijk nog steeds ver weg. Maar op dit moment denk ik niet na over een nieuw contract. Ik wil gewoon zien hoe het zal gaan, ook met de nieuwe reglementen (vanaf 2026, red.) Eerst moeten we zien of het leuk is of niet en dan heb ik in 2026 of 2027 genoeg tijd om te beslissen wat er gaat gebeuren. Ik houd dus alles open, ik denk er vrij gemakkelijk over", aldus Verstappen.

Terugkomend op de mijlpaal voor de wereldkampioen, wat is dan een hoogtepunt in die 199 races tot nu toe? "Je eerste raceoverwinning is altijd emotioneel, want daar heb je van gedroomd sinds je een klein kind bent. Eerst om op het podium te staan en daarna te winnen. En het is natuurlijk altijd speciaal om je eerste kampioenschap te winnen. Het gaat dus om zulke dingen. Het is ongelofelijk, waar ik natuurlijk op zal terugkijken na mijn carrière."

De GP van Nederland is ook gelijk de eerste race na de zomerstop. Hoe was de periode zonder racen? "Het was heel goed om waardevolle tijd te besteden met vrienden en familie. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het te snel voorbij ging. Als het had gekund, dan had ik er nog een week aan toegevoegd, maar het is zoals het is. Het was goed om even op te frissen, om niet echt aan de F1 te denken."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan