Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Verstappen geen onderdeel van Ricciardo's F1-dreamteam

Wie is de beste vriend van Daniel Ricciardo in de paddock en wie zet hij allemaal in zijn F1-dreamteam? En nee, Max Verstappen zit er niet bij.

Ricciardo Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo is een van de meest uitgesproken F1-coureurs en altijd goed voor een aantal mooie quotes. Maar waarom wilde hij eigenlijk in de Formule 1 gaan racen? "Het korte antwoord zou zijn: de snelste auto's ter wereld. Als kind wist ik dat het de snelste speciaal gebouwde raceauto's ter wereld waren en dat fascineerde me gewoon. Daar zat een bepaald gevoel bij en dat wilde ik meemaken", vertelt de RB-coureur in gesprek met Formula1.com.

De officiële website van de F1 vraagt Ricciardo ook wie zijn beste vriend is in de paddock. "De man met wie ik de meeste tijd doorbreng is Blake (manager van Ricciardo, red.), zijn achternaam is ironisch genoeg Friend. Ik zou zeggen dat dat voor de hand ligt omdat we veel tijd met elkaar doorbrengen. Lando Norris is iemand met wie ik in ons eerste jaar bij McLaren wat tijd nodig had om elkaar te leren kennen en een beetje op elkaar ingespeeld te raken. Het is waarschijnlijk geen geheim dat het even duurde voordat we, laten we zeggen, maatjes werden."

"Maar Lando bezocht Perth en kwam in januari naar mijn boerderij. Hij was aan het reizen en zei: 'Mag ik een paar dagen langskomen? Ik zei: 'Natuurlijk'. Het is leuk om met hem om te gaan. Om eerlijk te zijn, om met andere coureurs om te gaan buiten de F1 dat is best leuk, want we krijgen niet vaak de kans om dat te doen."

Senna of Schumacher?

Ricciardo kreeg ook de vraag wie hij in zijn F1-dreamteam allertijden zou zetten. De Australiër weet dat wel. "Mario Andretti is iemand die ik altijd heb bewonderd, omdat hij zowel in Amerika als in de Formule 1 kampioen is geworden. Ik denk dat hij heel multidimensionaal was als autocoureur. Ik zou hem erbij zetten. Daarna is het Ayrton Senna of Michael Schumacher, ik heb het gevoel dat zij de meest voor de hand liggende zijn. Laten we zeggen Schumacher, omdat ik het gevoel heb dat iedereen Senna zal zeggen. En zijn technische feedback was volgens mij een van de beste ooit. Om het team te leiden? Eddie Jordan!"

Ten slotte moet Ricciardo aangeven wat zijn meest trotste moment is geweest in de Formule 1. "Er schieten me er twee te binnen. Ik denk dat de eerste overwinning er één is, omdat het iets is waar je van droomt. Totdat je het doet, ben je er niet volledig van overtuigd dat je het kunt. Maar ook Melbourne, mijn eerste jaar bij Red Bull in 2014, bijna pole pakken, kwalificeren op de eerste startrij en daar tweede worden. Oké, die plek werd me afgenomen (door diskwalificatie, red,), maar ik denk dat ik gewoon in mijn thuisrace goed presteerde onder de druk en de druk van een nieuw team. Er viel een grote last van mijn schouders, dus ik was best trots op dat weekend."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco