Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen goudeerlijk over titelstrijd met Norris: "Gevoel heel anders dan in 2021"

Max Verstappen is na een dominante seizoenstart in een titelstrijd met Lando Norris beland. Toch voelt het heel anders aan dan 2021, vertelt de Nederlander.

Verstappen Singapore GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Vanaf de Grand Prix van de Verenigde Staten gaat de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris weer verder. Verstappen begon zeer sterk aan het seizoen met vier zeges in de eerste vijf races, maar moet nu alle zeilen bijzetten om Lando Norris van zich af te houden. McLaren is Red Bull voorbijgestreefd en heeft qua snelheid veelvuldig de overhand.

Toch lijkt de titelstrijd minder fel te verlopen dan 2021, toen Verstappen met Lewis Hamilton streed. Op en naast de baan ging het er hard aan toe, met crashes en verbale aanvallen tot gevolg. Verstappen bevestigt dat het gevoel heel anders is.

"Ja, ook omdat het nu eigenlijk gewoon vier teams vooraan zijn", vertelt Verstappen tegenover Motorsport.com. "Toen had je steeds maar twee man vooraan."

Verstappen deelt dat zijn titel uit 2021 meer zwaarbevochten was. "Op dit moment moet ik zeggen die van 2021 nog wel. Dat was natuurlijk ook het gevecht voor mijn allereerste kampioenschap, dat is sowieso al anders dan nu. Ik denk dat ik er nu allemaal wat relaxter in sta. Natuurlijk wil ik winnen en natuurlijk ga ik mijn best doen om die punten te verdedigen, alleen is het gevoel momenteel wel heel anders dan in 2021. De auto’s racen ook heel anders, dus het is in alle opzichten een heel ander gevoel."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten