Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen grapt na bijzondere mijlpaal: "Ben 87 F1-podiums misgelopen!"

Zijn zege in de GP van Saoedi-Arabië betekende voor Max Verstappen ook zijn 100ste gang naar het podium. Een bijzondere mijlpaal voor de Nederlander die als zevende coureur de barrière van 100 podiums doorbrak.

Verstappen win Saudi 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na de zege in de GP van Saoedi-Arabië reageerde Max Verstappen op het oog koeltjes. De Nederlander domineert nu al twee jaar de Formule 1 en stapelt record op record. In Saoedi-Arabië behaalde hij zijn 100ste podiumplek uit zijn F1-carrière.

"Dat zijn dan 87 gemiste podiumplaatsen", grapte Verstappen na de race. "Nee, natuurlijk ben ik daar heel blij mee. Maar ik ben niet echt iemand die naar statistieken kijkt, Dus ik ben gewoon blij dat ik de 100 heb gehaald. Maar ik wil natuurlijk doorgaan en me race voor race focussen op het behalen van het best mogelijke resultaat."

De zege in Djedda betekende zijn 56ste overwinning in de Formule 1 voor de Red Bull-coureur. "Ik denk dat het een erg goede race was. Na die eerste stint met de safety car moesten we natuurlijk de pits in en ik wist dat het een erg lange stint zou worden tot het einde van de race. Maar het was natuurlijk hetzelfde voor de meesten van ons. Ik denk dat we het tempo tot het einde heel goed hebben volgehouden en de auto heeft het hele weekend erg goed gepresteerd, waarschijnlijk zelfs iets beter dan verwacht."

Als Verstappen deze overwinning vergelijkt met die van vorige week in Bahrein, dan zegt de Nederlander: "De race in Bahrein was volgens mij ook erg goed. Het is een beetje moeilijk om ze te vergelijken. Het zijn ook heel verschillende scenario's. Hier heb je natuurlijk lage bandenslijtage, dus je vraagt ook andere dingen van de auto."

Bij de volgende race, in Australië, kan Verstappen zijn eigen record van tien zeges op rij in de Formule 1 evenaren. "Het is weer een heel ander circuit, vooral nu met de nieuwe lay-out en het nieuwe asfalt. Volgende week gaan we weer in de simulator zitten en proberen we de wagen zo goed mogelijk af te stellen voordat we daar aankomen. Dan zien we tijdens het weekend wel waar we staan. Het is nu onmogelijk om te weten hoe competitief we zullen zijn."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer