Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen grijnst na ruime zege in sprintrace: "In de race wat lol trappen"

Max Verstappen was heer en meester in de sprintrace in Austin. Met een gigantische voorsprong won de Red Bull-rijder: de pace is er. Precies wat hij nodig heeft voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Startend vanaf (de officieuze) poleposition kon Max Verstappen de sprintrace in de Verenigde Staten domineren. Even kreeg hij Charles Leclerc naast zich bij de start en later Lewis Hamilton in zijn spiegels, maar het resultaat was duidelijk. Met bijna tien seconden voorsprong op de rest - en dat in een sprintrace - won de Nederlander op COTA.

Terugblikkend op de start van de race is Verstappen tevreden over het gevecht met zijn concurrenten. "Het was best krap", zegt hij over de start met Leclerc ineens naast zich. "Maar gelukkig is er veel ruimte bij het ingaan van bocht 1. Dat helpt, maar ja, daarna konden we gewoon onze eigen race rijden en de pace managen. Tegen het einde kon ik nog wat meer pushen."

Ook Hamilton achter zich houden was geen groot probleem. "Het gat was altijd acht, negen tienden in de eerste ronden. Dat was ook te managen: de DRS met grotere vleugelafstellingen zijn krachtiger, maar toen ik uit de DRS brak konden we ons eigen ritme rijden. De pace van de auto was erg goed vandaag."

En dat is precies wat Verstappen nodig heeft voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar hem een lastigere opgave wacht. Met een grote grijns blikt hij vooruit: "Dit heb ik morgen nodig, want startend vanaf P6 is alles anders. Maar dat maakt het interessant. Hopelijk kunnen we wat lol trappen, wat inhalen en natuurlijk winnen."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Commotie Steward doet opvallende oproep aan Verstappen en FIA na ophef