Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op over nieuw GP-circuit: "Zolang we er maar snel zijn"

In het weekend van 6 tot en met 8 mei wordt de allereerste Grand Prix van Miami verreden. Max Verstappen, Sergio Perez en de concullega's bij AlphaTauri blikken alvast vooruit op het nieuwe circuit.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het gloednieuwe Miami International Autodrome zal komend weekend de thuisbasis zijn van de Formule 1 Grand Prix van Miami. Het circuit van 5,410 kilometer is onlangs opgeleverd en telt negentien bochten en een lang recht stuk voor voldoende inhaalacties. De F1-bolides scheuren naar schatting met gemiddeld 222 kilometer per uur over het asfalt.

De feiten en cijfers beloven een fraaie nieuwe locatie voor de Formule 1, maar wat vinden de coureurs? De mannen van Red Bull en AlphaTauri leggen alvast uit wat ze vinden van de nieuwe baan in Miami. Veel coureurs probeerden het circuit alvast uit in de simulator, maar tot aan de GP van Emilia-Romagna had Max Verstappen daar weinig tijd voor.

"Maar uiteindelijk maakt het niet uit hoe een circuit er uitziet", zegt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Zo lang we er maar snel zijn. Dat is wat telt." Teamgenoot Sergio Perez heeft al wat aandachtiger naar het nieuwe circuit gekeken. "Ik denk dat het een goed circuit is. Het heeft een bochtig gedeelte dat erg lastig is om te perfectioneren. Ook de zichtbaarheid kan soms wat lastiger zijn."

"Ik denk echter dat het een goed circuit kan zijn met deze lange rechte stukken. Ik hoop dat het asfalt ook goed is en we er goed kunnen racen, want als we aankomen bij nieuwe circuits zijn er vaak wat verrassingen."

Dit artikel gaat verder onder de lay-out van het Miami International Autodrome.

			© Formula 1
	© Formula 1

Gasly: 'Het wordt goed Amerikaans vermaak'

De heren van AlphaTauri zijn enthousiast over het nieuwe circuit, al ziet Yuki Tsunoda een paar onzekerheden. De jonge Japanner vraagt zich af of het circuit niet wat aan de smalle kant is. "Het is heel anders hier, vooral de derde sector", zegt hij bij onder andere RacingNews365. "De bochten zijn heel erg krap. Als hier een safety car de baan op komt, dan wordt het een grote file hier."

"Het is hier namelijk super krap. Zelfs als je bijvoorbeeld bezig bent met een snelle ronde, want het zijn trage bochten. Het wordt interessant om te zien, maar ik hoop dat het inhalen key wordt op het circuit."

Ook Pierre Gasly heeft al een voorproefje gehad in de simulator. "Ik heb het (circuit, red) al uitgeprobeerd en het is fantastisch. Ik geniet van de lay-out. Veel hoge snelheden, veel uitdagingen, ongebruikelijke bochten, lange bochten en hele lange rechte stukken. Ik denk dat het goed Amerikaans vermaak wordt. Goed vermaak voor het hele weekend, dus ik ben erg enthousiast. De locatie is ook uniek; ik ben hyped voor het weekend."

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x