Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Hamilton en ik zullen hier snel samen om kunnen lachen"

Max Verstappen en Lewis Hamilton maakten samen wat controversiële momenten mee in 2021, waarvan menig foto de geschiedenisboeken in zal gaan. De Nederlander denkt dat er een iconisch moment is waar hij en Lewis binnenkort samen om zullen kunnen lachen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Door het jaar heen kwamen Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar meerdere malen tegen op het circuit. De twee titelrivalen vochten om elke centimeter, maar niet altijd had dat een goede afloop. Meerdere malen was er contact, met soms nare gevolgen.

Neem bijvoorbeeld de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarbij Verstappen na nog geen ronde al knetterhard in de bandenstapels vloog. In gesprek met CarNext vertelt de Red Bull-coureur over de nasleep van die crash.

"Het veranderde niets voor het kampioenschap en de manier waarop ik racete, maar het was absoluut geen fijne impact. Zeker de dagen daarna voelde je het. Ik had overal pijn. Je wilt niet dat dit je te vaak overkomt", herinnert de kersverse wereldkampioen zich.

"Ik wist tegelijkertijd ook dat het een tik was qua punten, die aan het einde van het jaar misschien een verschil kon maken. Maar ik dacht: 'het maakt niet uit, we gaan er weer tegenaan'. We bleven pushen en proberen, maar toen hadden we daarna in Hongarije opnieuw een crash", lacht hij al doelend op de bowlingactie van Valtteri Bottas. "Maar goed, dat hoort bij het racen. Je kan dat soort dingen niet controleren."

Vader Jos verbaasd door herstel

Na de Grand Prix van Groot-Brittannië had de Nederlander een week rust tussen de races door. Daarna moest hij voor de GP van Hongarije weer achter het stuur van zijn Red Bull RB16B kruipen. Dat deed hij met verve, zo herinnert vader Jos zich.

"Je hebt zo'n enorme impact gehad, maar hoe reageer je dan de volgende keer als je weer in de auto plaats neemt? Dat is belangrijk voor mij. Ik sprak daar ook met het team en zijn engineer GP over."

"Toen kwam zijn eerste ronde terug op de baan in Hongarije. Het was ongelooflijk, opnieuw. Hij had een groot ongeluk gehad, maar de eerste keer daarna ging hij meteen vol gas tijdens de eerste ronde. Dat was het teken voor mij dat het goed zat", glundert Jos Verstappen.

Opnieuw drama in Italië

Het voorval tijdens de race op Silverstone was niet de enige keer dat de twee kemphanen met elkaar in aanraking kwamen. Een kleine twee maanden later ging het op Monza opnieuw helemaal mis. Dit keer was het niet alleen Verstappen, maar ook Hamilton die zijn race in duigen zag vallen.

Na een pitstop van Hamilton kwam de zevenvoudig kampioen precies voor Verstappen terug de baan op. De Red Bull-coureur probeerde bij het ingaan van de eerste chicane buitenom in te halen, maar dat lukte niet en de twee coureurs eindigen bovenop (!) elkaar in de grindbak.

Verstappen kan er inmiddels wel om lachen, en denkt dat Lewis dat (binnenkort) ook wel kan. "Dat was natuurlijk niet best, die hele situatie. Ik kreeg er een straf voor, waar ik het niet mee eens was."

"Het zal zeker de boeken ingaan als een iconisch beeld. Het was interessant, hoe we daar bovenop elkaar lagen", lacht Max, die door interviewer David Coulthard op een idee wordt gebracht.

"Misschien kan je er een foto van signeren en aan Lewis geven voor Kerst", stelt DC al lachend voor. Het lijkt er niet op dat de Nederlander dat zal gaan doen, maar wel denkt hij dat ook de Mercedes-coureur in de toekomst wel met een glimlach terug kan kijken op die bizarre crash. "Ik denk dat we hier snel samen om kunnen lachen", aldus Verstappen.

Mercedes komt NIET opdagen bij officieel Fotomoment FIA-Gala

Mercedes is niet op komen dagen bij het FIA-fotomoment voorafgaand aan het Price Giving Gala. Is het een boycot van de Duitse renstal tegen het veiligheidsorgaan van de autosport en de uitkomst van Max Verstappen als wereldkampioen? We praten je bij in onderstaande video!

17 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin