Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft Hamilton niet nodig: "Maar dan zijn we gewoon normale gasten"

Vandaag de dag kan niemand in de Formule 1 om Max Verstappen heen. Hij won de laatste twee jaren bijna alles wat er te winnen viel, terwijl hij in 2021 tot aan het gaatje moest gaan in gevecht met Lewis Hamilton. Dat die rivaliteit voor nu verleden tijd is, vindt hij niet erg.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste twee jaar kreeg Max Verstappen weinig tegenstand in de Formule 1. Afgetekend won hij zijn tweede en derde wereldtitel. Heel anders was dat in 2021, toen hij in een ware titanenstrijd met zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton in de laatste ronde van de laatste race aan het langste eind trok.

Op wat speldenprikjes van Charles Leclerc (2022) en Sergio Perez (2023) na, lagen de overwinningen de afgelopen jaren voor het oprapen. Verstappen vindt het helemaal prima dat het de afgelopen twee jaar niet vele races lang razendspannend was. Terugblikkend op de strijd met Hamilton, zegt Max dat dat voor hem geen must is.

"Zo'n rivaliteit heb ik niet nodig", vertelt Verstappen in een recent interview met The Times. "Natuurlijk willen Lewis en ik elkaar graag verslaan", aldus de Red Bull-coureur, die benadrukt dat de twee naast de baan prima met elkaar door een deur kunnen. "Zodra we in een privésetting zijn, zijn we gewoon normale gasten onder elkaar."

De klad erin?

Toch weet Verstappen dat zijn huidige dominantie eindig is. "Het kan niet altijd zo zijn, dat weet ik. Afgelopen seizoen was waarschijnlijk het beste seizoen in de F1-geschiedenis, qua statistieken en records. Het wordt heel lastig om dat te evenaren. Het gaat erom dat ik mijn verwachtingen weet te managen. Dat moet ik mezelf blijven vertellen."

Die acht wereldtitels, een record, daar ligt hij niet van wakker. "Als het gebeurt, dan gebeurt het, maar je moet ook wat geluk hebben en een lange periode in een geweldige auto zitten. In deze sport ben je erg afhankelijk van het materiaal dat je hebt. Alles na mijn eerste titel is een bonus, ik heb alles bereikt wat ik zou willen. F1-kampioen worden was mijn droom, nu probeer ik aan de top te blijven", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"