Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Verstappen heeft het lef om de GP van Singapore te winnen"

Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen acht Max Verstappen komend weekend tot hele mooie dingen in staat. Volgens Bleekemolen beschikt niemand over zoveel lef als de Red Bull-coureur, het soort lef dat nodig is om echt snel te zijn in Singapore.

Verstappen 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft er twee minder goede races op Spa-Francorchamps en Monza op zitten. Michael Bleekemolen twijfelt er echter niet aan dat de Red Bull-coureur het tij kan keren op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. Het circuit zou Verstappen namelijk zitten als gegoten.

"Max is iemand die erg goed is op dit soort circuits, dus ik verwacht dat hij vooraan mee zal doen. Stratencircuits zijn echt zijn ding, omdat je heel veel lef nodig hebt om hard te gaan, en hij heeft meer lef dan wie dan ook. Geen enkele courur is daar normaal gesproken tegen opgewassen, het hangt echter van de auto af of hij als favoriet kan worden bestempeld", aldus Bleekemolen in gesprek met RacingNews365.

Wie er gaat winnen? Vettel sowieso niet!

- Michael Bleekemolen

"Wat dat betreft is het gunstig dat het circuit in Singapore de nodige langzame bochten telt (Red Bull hoeft het met de Honda-motor nog niet te hebben van lange rechte stukken, red.). Hoe goed de RB15 werkelijk zal zijn is echter moeilijk te zeggen, aangezien iedereen natuurlijk ook weer druk in de weer zal zijn met updates. We zagen in de vorige twee races bovendien dat opeens Ferrari weer de koning was, de onderlinge krachtsverhoudingen fluctueren dus heel erg."

Gevraagd naar een voorspelling over wie de GP van Singapore gaat winnen, antwoordt Bleekemolen stellig: "Vettel sowieso niet! Die wordt een beetje gek in zijn team en gaat het denk ik niet redden. Ik schat Verstappen én ook Lewis Hamilton wel hoog in, met Charles Leclerc kort daar achter."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 met Joe van Burik, Tim Coronel en Jeroen van Inkel.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona