Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2024

Verstappen herstelt zich na dramatische vrijdag, Perez crasht

Oscar Piastri was de snelste man tijdens de laatste en afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola. Max Verstappen stond er een stuk beter bij, maar moest het doen met de zesde plek. Teamgenoot Sergio Perez crashte.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Al vroeg in de derde vrije training kwamen de nodige toppers op de baan, waaronder Max Verstappen. Het was een zeer moeizame vrijdag voor Verstappen en Red Bull en dus wilden ze kijken of ze het beter konden doen tijdens de laatste training. Ferrari en Red Bull waren met elkaar in de weer, met Verstappen en Sergio Perez op de medium banden en Charles Leclerc en Carlos Sainz op de zachte banden.

Leclerc was na de eerste inleidende beschietingen de snelste man, gevolgd door Verstappen en Perez. Niet veel later pakte Sainz de snelste tijd weer af, al was het verschil slechts twee honderdsten. Ondertussen was Fernando Alonso in de Aston Martin aan het kijken waar de limiet lag, maar hij kwam zo wel in het grind terecht.

Lando Norris kwam pas na ruim twintig minuten met een echt snelle tijd en zette zijn McLaren tussen de twee Red Bulls in. Fernando Alonso verloor niet veel later de controle over de Aston Martin en zorgde voor een flinke klapper. Vooral de achterkant van de AMR24 had flinke schade en dat zorgde uiteindelijk voor een rode vlag. De Spanjaard gaf zelf al snel aan dat het zijn eigen fout was en dat hij oké was.

Uitslag Derde vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Nadat de rode vlag relatief snel was opgeheven, hadden de coureurs nog een klein halfuur om zich voor te bereiden op de kwalificatie. Oscar Piastri was de enige coureurs van de Red Bulls, Ferrari's en McLarens die nog geen snelle tijd had genoteerd. Na die rode vlag pakte hij zijn kans en zette de McLaren op de zachte banden op de derde plek neer.

Met nog een kleine tien minuten op de klok werden er nieuwe rode banden onder de auto's geschroefd bij de topteams. George Russell kwam in de Mercedes niet aan de snelste tijden van de twee Ferrari's, maar Piastri kreeg dat wel voor elkaar en was de snelste. Niet veel later verloor Perez de controle over de Red Bull bij de achterste chicane en zette hij uiteindelijk de Red Bull in de muur.

De sessie werd toch nog hervat met een kleine twee minuten op de klok. Alleen Norris verbeterde zich nog en kwam zo op de tweede tijd uit. Piastri behield de snelste tijd en zo pakte McLaren een 1-2 in de afsluitende training voor de kwalificatie.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training