Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Het is deprimerend als je weet dat je niet kan winnen"

Max Verstappen heeft dit seizoen al negen wedstrijden gewonnen, maar de Nederlander heeft zijn ogen op die ene grote prijs: de wereldtitel.

Geen andere coureur kan dit jaar nog meer races winnen dan Max Verstappen. De Nederlander heeft negen overwinningen en Lewis Hamilton kan dat aantal nog evenaren, maar niet verbeteren. Maakt dat Verstappen de morele winnaar van dit seizoen? Hij denkt zelf van niet. "Nee, de enige winnaar is degene die bovenaan eindigt (in het kampioenschap, red.), hoeveel races je ook wint", vertelt de Red Bull-coureur in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Tot dit moment heb ik een goed seizoen gehad. Ik heb veel overwinningen en polepositions." "Ik geniet van wat ik op dit moment doe en natuurlijk probeer ik het kampioenschap te winnen. Het ziet er goed uit, maar er kan ook nog veel gebeuren", benadrukt de Nederlander. Verstappen werd ook gevraagd of het fijner racen is als je kunt winnen.

Maar twee F1-teams kunnen winnen

"Dat is het beste wat er is. Het is ook best deprimerend als je weet dat je niet kan winnen. Je weet natuurlijk dat als je in de Formule 1 komt dat je dat dan moet accepteren. Normaal zijn er maar één of twee teams die kunnen vechten voor het kampioenschap", legt de Red Bull-coureur uit. "Natuurlijk hoop je dat je op een dag een auto krijgt die kan winnen. Als je in die auto zit dan is het een fijn gevoel. Je bent blij want hoe vaak krijg je die mogelijkheid? Je weet het niet. Vanaf volgend jaar kun je die mogelijkheid niet meer krijgen. Dus ik ben echt aan het genieten van het moment", verklaart Verstappen.

Verstappen en Hamilton schelen 14 punten

In Brazilië moest de Nederlander zijn meerdere erkennen in Hamilton. De Mercedes-coureur wist de Grand Prix in Sao Paulo met overmacht te winnen en verkleint hiermee zijn achterstand in het kampioenschap. Verstappen heeft nu nog maar een voorsprong van 14 punten. Gevraagd wat de Nederlander hiervan vindt geeft hij een heel nuchter antwoord. "Het is al het hele jaar zo, toch? Het gat werd groter, kleiner, ik kwam op achterstand en nu weer aan de leiding. Dus je weet dat er nog veel dingen kunnen gebeuren." Zijn titelrivaal is iets meer uitgesproken over het puntenverschil. "We kwamen naar Brazilië met een achterstand van negentien punten, dus we hadden een goed resultaat nodig. Maar toen kregen we al die straffen...", zegt Hamilton in gesprek met onder meer RacingNews365. "Mentaal had je kunnen denken dat het klaar was, het is onmogelijk. Maar niks is onmogelijk als je je er maar op toelegt. We namen een positieve houding aan en we besloten dat we erom zouden knokken." Het gevecht tussen Hamilton en Verstappen gaat 21 november verder in Qatar.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden