Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen hoopt op comeback Hamilton en Mercedes

Max Verstappen vindt het prima als Mercedes zich vanaf de GP van Groot-Brittannië weer kan mengen in de strijd om de wereldtitel. Het is volgens de Nederlander juist 'goed voor de show' in de Formule 1.

Verstappen Hamilton Silverstone 2021 British GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In 2021 waren Max Verstappen en Lewis Hamilton nog dé concurrenten die vochten om de overwinningen in de Formule 1, maar anno 2022 zien we vooralsnog alleen Red Bull en Ferrari bovenaan eindigen. Mercedes is teruggezakt en kan zeer waarschijnlijk in Silverstone ook nog niet meestrijden aan de voorkant van het veld, al hoopt Verstappen dat stiekem wel.

Volgens de Red Bull-rijder is het voor de gehele sport veel interessanter als ook Mercedes weer meedoet. "Ik hoop natuurlijk dat meerdere teams vooraan het veld mee kunnen vechten", zegt hij vanuit Groot-Brittannië voor de microfoon van onder andere RacingNews365. Hij plaatst hier wel een kleine kanttekening bij: "Lewis en vooral Mercedes zijn natuurlijk wel heel dominant geweest, de afgelopen jaren."

"Maar wie weet zijn ze dit weekend al wel terug in het gevecht. Ik denk dat dat wel is wat iedereen wil zien, al wil ik zelf ook andere teams zien die dichter bij staan. Zo kan er een grote show gecreëerd worden."

Rivaliteit Verstappen en Hamilton niet zo extreem

Verstappen en Hamilton waren in 2021 duidelijk rivalen, al was het volgens de regerend wereldkampioen niet zo erg als het vaak leek. "Ik denk dat dat meer iets tussen de teams was. Tussen mijzelf en Lewis: wij wilden gewoon races winnen en elkaar natuurlijk verslaan, want wie er voor lag, had het voordeel verder in het seizoen."

De Nederlander heeft er verder weinig over te zeggen. "Het is nu gewoon goed. Als ik terugkijk naar vorig jaar, dan doe ik dat met een grote glimlach. Alle races waren namelijk erg leuk. Natuurlijk waren er wat negatieve momenten, maar dat hou je altijd. Dat gebeurt", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen