Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Mexico 2023

Verstappen houdt Albon nipt achter zich tijdens derde training GP Mexico

Max Verstappen was de snelste man tijdens de derde vrije training voor de GP van Mexico. Hij kreeg echter concurrentie van Alex Albon.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na twee trainingen met Max Verstappen als snelste man, mochten de teams en coureurs van vrijdagnacht aan de bak om de auto te verbeteren met het oog op de kwalificatie en de race. Echt te trappelen om die wijzigingen meteen te testen, zaten de coureurs aan het begin van de derde vrije training echter niet. Het bleef rustig op de baan in de eerste tien minuten.

Beide Ferrari-coureurs waren na vijf minuten degenen die het spits afbeten, met snelle ronden op de zachte banden. Heel indrukwekkend waren de rondetijden niet, want nog eens vijf minuten later druppelden de eerste andere tijden binnen. Beide Mercedes-coureurs waren meteen veel sneller, met George Russell die de snelste Verstappen-tijd van vrijdag evenaarde: 1:18,6.

Verstappen (+0,073) en Sergio Perez (+0,728) beten zich in eerste instantie stuk op de tijd van Russell. Bij een tweede poging dook de Nederlander er wel onder, met twee tienden van een seconde. Checo was op dat moment 0,3 seconde langzamer dan zijn teamgenoot. Vreemde eend in de bijt tussen de toppers was Daniel Ricciardo, op de medium banden zelfs, die zo de vierde tijd klokte.

Uitslag Derde vrije training - Mexico

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Snelle runs

Na wat 'lange' runs van een aantal ronden zochten de coureurs weer massaal de garage op. Wat laatste set-upwijzigingen voor de laatste kwalificatiesimulatie waren een feit. Met nog een ruim kwartier te gaan kwamen de coureurs weer op de zachte banden terug de baan op.

De Williams-mannen waren de eersten die het probeerden, waarbij Albon maar liefst een halve seconde onder de tot dan toe snelste tijd van Verstappen dook. De baan zal wel beter geworden zijn, was de eerste conclusie die men trok, maar vervolgens beet de een na de ander zich stuk op de razendsnelle tijd van de Britse coureur.

Deed Max Verstappen dat ook? Nee, was het antwoord, terwijl Verstappen ook nog eens met wat verkeer te maken kreeg in de eerste sector. Het verschil was minimaal, de Nederlander was 0,070 sneller dan Albon. Teamgenoot Perez moest anderhalve tiende toegeven op de Williams-coureur.

George Russell noteerde de vierde tijd, op ruim drie tienden van een seconde. Red Bull lijkt dan ook samen met Albon voor de pole te moeten gaan vechten. McLaren geeft namelijk een halve seconde toe, Hamilton 0,6 seconde en de twee Ferrari-coureurs op meer dan een seconde. Leclerc en Sainz werden echter beide pontificaal in de weg gereden en konden daardoor geen echte snelle ronde meer neerzetten.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'