Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Verstappen houdt schade beperkt, Bottas snelste tijdens kwalificatie GP Italië

Valtteri Bottas start de sprintkwalificatie race zaterdag als eerste. Max Verstappen legde tijdens de kwalificatie beslag op de derde positie.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het team van Mercedes vuurde direct een waarschuwingschot af in Q1. Max Verstappen gaf na een eerste poging liefst 1,5 seconden toe op Lewis Hamilton. Een tweede ronde moest hij afbreken doordat diverse coureurs hem in de weg reden, tot groot ongenoegen van de Nederlander.

De drukte op het circuit van Monza vormde zeker in Q1 een risicofactor doordat diverse coureurs hinderlijk in de weg reden. Verstappen wist zich met een tweede poging eenvoudig te kwalificeren voor Q2, maar het gat naar Hamilton bedroeg nog altijd een volle seconde. Achter de Mercedes-coureurs was het Norris die Verstappen voor bleef.

Afvallers in Q1: Latifi, Tsunoda, Schumacher, Kubica en Mazepin.

In Q2 doken de beide Red Bulls als eerste het asfalt op, met Verstappen achter Perez. De overmacht van de Mercedes-motoren bleek ook in het tweede bedrijf. Hamilton dook de 1.19 in en was liefst zeven tienden sneller dan Verstappen. De eerste ronde van de Nederlander was bij lange niet goed genoeg en teamgenoot Perez moest zelfs vrezen voor zijn plekje in de top 10.

In de slotseconden van Q2 gingen alle coureurs nog eenmaal de baan op, wat chaos opleverde in de pitstraat. Verstappen trok zijn eigen plan en wist zijn rondetijd flink te verbeteren. Het leverde hem de vierde tijd op, op drie tienden van Hamilton en eveneens achter Bottas en Norris. Perez haalde met de hakken over de sloot als tiende Q3.

Uitslag Kwalificatie - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q3 kon niemand zich meer verstoppen en verrassend genoeg was het Verstappen die maar 0,017 toe moest geven op Hamilton na zijn eerste vliegende ronde. Het duo kreeg gezelschap van Norris die 0,065 toe gaf. Daarmee zat het venijn hem in de staart tijdens de kwalificatie op Monza. Het gat naar Ricciardo, Bottas en Gasly bedroeg drie tot vier tienden.

Alle coureurs doken nog eenmaal naar buiten in een poging om hun snelste rondetijd te verbeteren. Verstappen wist zijn tijd niet te verbeteren, iets dat Bottas en Hamilton wel deden. De Fin pakte de eerste positie en bleef Hamilton en Verstappen voor.

Achter de top drie waren het de beide McLaren-coureurs die nauwelijks onderdeden voor Verstappen. Bottas mag de sprintkwalificatie zaterdag als eerste starten, maar zal zondag de race als laatste moeten starten vanwege een gridstraf.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Italië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'