Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "In een Mercedes zou ik minder agressief rijden"

Max Verstappen stond ooit bekend als een agressieve en zelfs ietwat onbesuisde coureur. Van die reputatie is steeds minder over, wat de Red bull-coureur zelf wijt aan het verstrijken van de jaren.

Verstappen Bottas regen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen begint volgend jaar aan zijn zesde seizoen in de Formule 1. Inmiddels mag de Limburger een routinier genoemd worden. De wildste haren lijkt hij te zijn kwijtgeraakt, iets wat hij zelf onderkent.

"Het is niet zo dat ik mijn agressie vandaag de dag moet onderdrukken, het is meer dat je door ervaring steeds beter weet in te schatten wat wel en niet kan", zo laat hij optekenen in gesprek met Formule1.nl.

Dat Verstappen vaak achter Mercedes en Ferrari aansluit en zich daardoor een weg naar voren moet zien te knokken, maakt echter dat hij soms niet anders kan dan toch een wat agressievere aanval te plaatsen. Dat is in zijn ogen inherent aan het feit dat hij niet in de allersnelste auto rijdt.

"Lewis Hamilton bijvoorbeeld zit in een auto waarmee hij wereldkampioenschappen kan winnen. Willen we met hem vechten, dan moeten we het harde gevecht aangaan. Als wij echter in de Mercedes zouden zitten, zouden we minder agressief zijn, omdat de luxe hebt om de overwinning eens aan iemand anders te laten en je eens genoegen kunt nemen met punten voor de tweede plaats."

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'