Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "In een Mercedes zou ik minder agressief rijden"

Max Verstappen stond ooit bekend als een agressieve en zelfs ietwat onbesuisde coureur. Van die reputatie is steeds minder over, wat de Red bull-coureur zelf wijt aan het verstrijken van de jaren.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen begint volgend jaar aan zijn zesde seizoen in de Formule 1. Inmiddels mag de Limburger een routinier genoemd worden. De wildste haren lijkt hij te zijn kwijtgeraakt, iets wat hij zelf onderkent.

"Het is niet zo dat ik mijn agressie vandaag de dag moet onderdrukken, het is meer dat je door ervaring steeds beter weet in te schatten wat wel en niet kan", zo laat hij optekenen in gesprek met Formule1.nl.

Dat Verstappen vaak achter Mercedes en Ferrari aansluit en zich daardoor een weg naar voren moet zien te knokken, maakt echter dat hij soms niet anders kan dan toch een wat agressievere aanval te plaatsen. Dat is in zijn ogen inherent aan het feit dat hij niet in de allersnelste auto rijdt.

"Lewis Hamilton bijvoorbeeld zit in een auto waarmee hij wereldkampioenschappen kan winnen. Willen we met hem vechten, dan moeten we het harde gevecht aangaan. Als wij echter in de Mercedes zouden zitten, zouden we minder agressief zijn, omdat de luxe hebt om de overwinning eens aan iemand anders te laten en je eens genoegen kunt nemen met punten voor de tweede plaats."

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

6 reacties