Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen is er he-le-maal klaar mee: "Schrap dat hele ding maar"

Na de sprintrace in Azerbeidzjan laat Max Verstappen nog maar eens weten dat hij totaal geen fan is van het format.

Start Baku sprint 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al voordat het nieuwe sprintraceformat haar intrede deed in de Formule 1 was Max Verstappen kritisch over de veranderingen en na de eerste sprintrace van dit jaar is er niets veranderd. Sterker nog, de nummer drie van de sprintrace in Bakoe lijkt er klaar mee te zijn. "Schrap dat hele ding maar", is zijn eerste reactie voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

"Wat vooral belangrijk is, is om ervoor zorgen dat alle teams kunnen strijden voor de overwinning. Daar moeten we op mikken, in plaats van allemaal kunstmatige spanning proberen toe te voegen. Ik verveelde me tijdens de kwalificatie op zaterdag. Ik wil één kwalificatie hebben waar je al je moeite in stopt, want op vrijdag vond ik dat leuk. Maar toen alweer? Ik dacht 'mijn God, alweer een kwalificatie'. Ik hou er niet van."

De sprintrace-loterij

Verstappen werd derde in de sprintrace achter teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-coureur Charles Leclerc, maar of dat echt was hoe de krachtsverhoudingen lagen? "Dit is hectisch en ik vind dit niet fatsoenlijk racen. Zo lijkt dit meer op gokken. Ik zou meer succes hebben in het casino in Las Vegas..."

"Ik hou van racen. Ik ben een pure racer en dit is meer voor de show. Natuurlijk is het hebben van entertainment belangrijk, maar als alle auto's wat dichter bij elkaar liggen, dan krijg je dat in plaats van zoiets te creëren. Dit is alsof je 3-0 voorstaat in een voetbalwedstrijd en dat er dan iemand zegt: 'Laten we maar weer resetten naar 0-0', en dan weer opnieuw beginnen. Dat is onnodig", aldus de regerend wereldkampioen.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek