Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Kan me niet schelen waar Mercedes staat, het blijft gewoon klote"

Max Verstappen was al het hele weekend snel, en stond in VT1, VT2, VT3, Q1 en Q2 bovenaan. In Q3 was Lance Stroll hem echter te snel af, omdat de Nederlander de intermediate banden niet goed genoeg aan de praat kreeg. Ondanks zijn goede kansen tijdens de race op zondag baalt Verstappen als een stekker.

Verstappen regen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de gehele vrijdag en tot dan toe de gehele zaterdag de dienst te hebben uitgemaakt in Turkije greep Max Verstappen toch naast de poleposition op het spekgladde circuit nabij Istanbul. De Red Bull-coureur moest Lance Stroll voor zich dulden, want de Canadees kreeg in tegenstelling tot Verstappen zijn intermediate banden wel aan de praat. Na afloop baalde de Red Bull-coureur dan ook als een stekker, zo vertelt hij voor de camera van Ziggo Sport.

"Het was echt slecht in Q3 met die intermediates. Dat was in Q1 ook al het geval met die band. Er lag best wel wat water, maar McLaren was sneller dan wij op die band. Op de regenbanden liep het juist heel makkelijk, maar op die banden had ik het denk ik ook niet kunnen redden. Op de intermediates had ik geen grip aan de voorkant, ik kon gewoon niet insturen. Ik verloor in één bocht zelfs zeven tienden op mijn ronde op de full wets", verzucht hij.

Zondag liggen er echter nog volop kansen voor Verstappen, die zijn Mercedes-rivalen ver achter zich ziet staan op de grid. Als een ware sportman zorgt dat niet voor minder frustratie bij de coureur. "Ik baal echt. Het hele weekend reed ik vooraan en daarom was ik nu ook zo boos. Iedereen zegt dat morgen de wedstrijd is, maar we hadden deze zaterdag gewoon op poleposition moeten staan."

Hij neemt geen blad voor de mond om het resultaat te beschrijven: "Ook al hebben we zondag een mooie wedstrijd, dan baal ik nog steeds van de kwalificatie. Het is gewoon echt klote."

Tijdens de persconferentie werd Verstappen nogmaals gevraagd naar het feit dat Mercedes ver achter hem staat, maar de Nederlander kan het weinig schelen. "Ik ben zo boos omdat we het hele weekend zo snel waren en het zag er voor ons erg comfortabel uit. Uiteindelijk kan het me niet schelen waar Mercedes staat, ik kijk naar onze prestaties en die waren in Q3 gewoon niet goed. Je moet naar jezelf kijken en het was overduidelijk niet goed in het laatste deel van de kwalificatie."

Voor Red Bull is 2020 een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit en meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Thomas van Groningen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes