Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kende zeker geen probleemloze race: "Dat was een beetje eng"

Max Verstappen kende op het oog een probleemloze Grand Prix van China, maar na de race bleek dat toch niet het geval te zijn. Verstappen legt het uit in de persconferentie.

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een voorsprong van ruim dertien seconden op Lando Norris kwam Max Verstappen over de streep tijdens de Grand Prix van China. De drievoudig wereldkampioen leek totaal geen problemen te hebben, maar dat zit toch wat anders, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik blokkeerde de wielen een beetje bij de tweede herstart in bocht 6, dat was dus niet ideaal. En ik gooide een tear-off weg, die ik volgens mij kon horen in de inlaat. Het flapperde rond en raakte mijn helm. Dus ik weet niet waar die uiteindelijk terecht is gekomen. En twee rondjes voor het einde reed ik volgens mij over wat debris voor bocht 14, dus dat was een beetje eng. Het is gemakkelijk om een lekke band te hebben op hoge snelheid als je over carbon heenrijdt", zo legt Verstappen uit.

De overwinning in China was de eerste van de Nederlander in zijn Formule 1-carrière op het Shanghai International Circuit. "Dit was er zeker een die ik wilde winnen. Ik heb hier al eens op het podium gestaan, maar ik heb hier nog nooit gewonnen, dus dat was zeker geweldig. Ik heb gewoon genoten van het hele weekend. Het was echt leuk met een geweldige auto."

Verstappen vervolgt: "En tijdens de race, zoals met de safety car, moet je de dingen goed doen. Ik denk dat dat spannende momenten zijn. En na de initiële start manage je gewoon de banden en probeer je het gat te vergroten. Ik had het druk genoeg, maar het was ook leuk", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'