Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen keurt bijzonder F1-experiment af: "Zie het nut er niet van in"

Als het aan Max Verstappen, Sergio Perez en Charles Leclerc ligt, dan wordt er niet geëxperimenteerd tijdens de kwalificatie in Imola.

Dit jaar wil de FIA tot twee maal toe gaan experimenteren met de kwalificatie van een Formule 1-Grands Prix. In Imola is het plan om het eerst experiment uit te voeren. In Q1 zullen de coureurs alleen op harde banden mogen rijden, in Q2 alleen op medium banden en tot slot in Q3 wordt iedereen op de zachte banden losgelaten. Als Max Verstappen wordt gevraagd naar dit idee, denkt hij niet dat de sport er baat bij heeft. "Ik hoop dat het niet te koud zal zijn in Imola, want dan wordt het heel tricky. Maar ja, het is hetzelfde voor iedereen." "Ik denk echter dat we het niet nodig hebben om dit soort dingen te doen in de kwalificatie. Ik zie er het nut niet echt van in. Het is beter als we ervoor zorgen dat de auto's dichter op elkaar zitten qua performance, dan dat we het op dit soort manieren spannender willen maken. Het is alleen maar voor de show, denk ik."

Perez en Leclerc echoën Verstappen

Ook zijn collega's zijn het met Verstappen eens en vallen de wereldkampioen bij. "Het is alleen maar voor de show", herhaalt Sergio Perez. "Ik denk niet dat het nodig is, zeker als je ziet hoe spannend de kwalificatie deze zaterdag in Bahrein was." "We hoeven echt niet alles te veranderen, maar we gaan het zien. We gaan het zien als we het uitproberen, maar ik denk niet da het nodig is om dingen te veranderen die al goed werken", aldus de Mexicaan, wiens collega Charles Leclerc daar weinig aan toe te voegen heeft. "Ja, ik denk niet dat deze verandering nodig is. Maar we gaan het proberen en dan zien we wel." Wat vind jij van het idee? Laat het ons hieronder weten.

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen