Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022

Verstappen knokt zich voorbij aan Leclerc op weg naar fraaie zege in sprintrace Imola

Max Verstappen heeft de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna op fraaie wijze gewonnen. Hij verloor de leiding, maar een sterke actie leverde hem de overwinning op.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De start van de sprintrace is niet goed voor Max Verstappen. De tractie van de Ferrari van Charles Leclerc is beter en zo rijdt de Monegask eenvoudig voorbij aan de Red Bull-coureur. Ook Lando Norris meldt zich even naast Verstappen, maar aan de buitenkant kan de Brit niet doordrukken.

Daarachter wordt flink geknokt en hier en daar een tikje uitgedeeld, maar de grootste kleun krijgt Guanyu Zhou te verwerken als hij naar binnen stuurt, daar waar Pierre Gasly rijdt. Daardoor gaat Zhou haaks linksaf de muur in met een safety car tot gevolg.

Bij de herstart is Verstappen niet bij machte om iets te forceren ten opzichte van Leclerc. Wel rijden ze samen al snel weg bij Lando Norris. Daar weer achter is het Kevin Magnussen die vanaf zijn vierde startpositie steeds verder wegzakt. Sergio Perez is de coureur met de grootste opmars, hij maakt handig van DRS gebruik om zich richting het podium te rijden.

Uitslag Sprintrace - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Als we iets over de helft van de race zijn, zien we dat Max Verstappen ronde na ronde naar Leclerc toe kruipt. Hij lijkt zijn banden beter gespaard te hebben dan de Monegask, die net als Verstappen op de zachte banden was gestart.

Hij meldt zich met nog vier ronden te gaan onder de achtervleugel van Leclerc. Hij is duidelijk de snellere coureur, maar de eerste paar runs in de DRS-zone is het rechte stuk te kort om een aanval te plaatsen. Hij wordt aangestuurd door het team, maar hij geeft aan 'laat mij mijn ding maar doen'.

In de op één na laatste ronde maakt één tiende aan het begin van het rechte stuk hét verschil om aan het einde van het rechte stuk wél buitenom toe te slaan. Direct rijdt hij weg bij Leclerc en zo stelt hij de overwinning op fraaie wijze veilig.

Leclerc wordt tweede, voor Sergio Perez, Carlos Sainz, Lando Norris en Daniel Ricciardo. Mercedes komt er niet aan te pas.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training