Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen krijgt ongevraagd advies: "Neem een voorbeeld aan Hamilton"

Max Verstappen kreeg in Groot-Brittannië veel kritiek na de GP van Azerbeidzjan, vooral vanwege zijn reactie richting George Russell na de sprintrace. Sky-analist Anthony Davidson heeft nog wel een tip voor de Nederlander.

Op Sky Sports was men niet te spreken over de manier waarop Max Verstappen klaagde over het sprintformat en tijdens en na de sprintrace communiceerde over het incident met George Russell. Damon Hill liet zich daar al op zaterdag over uit. "Misschien moeten we Max maar alvast gewoon de wereldtitel geven en naar huis gaan. Sorry, maar hij zit gewoon te mokken, wat een slechte verliezer. Het is dezelfde strijd voor iedereen. Max kan beter aan de race van zondag denken, aan het kampioenschap en dit allemaal achter hem laten."

Dominante auto

Sky-collega Anthony Davidson heeft nog meer tips voor Verstappen na die sprintrace. Volgens hem kan de Red Bull-coureur namelijk wat leren van Lewis Hamilton. Max heeft nu namelijk een dominante auto, net als de Mercedes-coureur enkele jaren geleden. "Met de auto die Verstappen nu heeft: Red Bull is het dominante team." "Hij heeft jaren lang geracet in een auto die niet dominant was. Hij racete toen tegen de Mercedes-coureurs, die juist een bolide hadden met een performance die Verstappen graag zelf had gewild. Zoals in 2020, toen hij in de strijd met de superieure Mercedes pogingen waagde waar veel risico bij kwam kijken." "Hij gooide de auto aan de binnenkant bij coureurs als Hamilton, omdat hij alleen op die manier voorbij de Mercedes kon komen. Dat was zijn enige kans om te winnen. Vandaag de dag rijdt hij echter af en toe nog steeds op zo'n manier, zoals in Bakoe, met die zelfde mindset. Dat was in de sprint, toen we die situatie samen met George zagen."

Kijk naar Hamilton

Davidson denkt dat Verstappen slimmer moet zijn in bepaalde gevechten, zoals met Russell, omdat de Nederlander een zo veel betere F1-bolide onder zijn kont heeft. Wat dat betreft moet hij volgens de Brit een voorbeeld nemen aan Hamilton, die dat in zijn dominante jaren ook deed. "Max roept: 'kijk, als je zo rijdt en in een gat duikt, verwacht het in de toekomst dan ook van mij!'. Dat is het laatste vlak waar hij nog aan moet werken, vind ik, want hij is nog steeds jong en wordt nog steeds beter. Dat moet hij nog oplossen. Ik zou hem adviseren om op dat gebied een voorbeeld te nemen aan Lewis Hamilton." Hij legt uit waarom. "Toen Lewis namelijk in de dominante auto zat, gaf hij zijn positie op, om deze later weer terug te pakken. Hij had namelijk de auto die daar toe in staat was. Lewis keek altijd naar de lange termijn en dat is het enige wat Max in de toekomst nog beter kan doen." "Het was nergens voor nodig om zo hard met Russell te vechten zo vroeg in de sprintrace. Met die Red Bull zou hij later toch makkelijk weer voorbij aan de Brit gaan. Hij moet dus begrijpen hoe groot het voordeel is in die Red Bull ten opzichte van de concurrentie. Zijn voornaamste focus is Segio Perez", zo sluit Davidson af.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training