Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2019

Verstappen laat verstek gaan, Albon snelste in natte eerste training Brazilië

Alexander Albon heeft de snelste tijd genoteerd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië, ondanks een crash die met nog een paar minuten te gaan het einde van de sessie inluidde. Max Verstappen reed geen tijd, nadat zijn laatste run onderbroken werd door een spin en de rode vlag als gevolg van Albon's crash.

Albon Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als het licht aan het einde van de pitstraat op groen springt voor de eerste vrije training, is de vrees of er überhaupt gereden gaat worden heel reëel. De baan ligt er drijfnat bij en omdat het later in het weekend wél droog blijft is het rijden van ronden niet heel relevant. Gelukkig voor de die-hard fans op de baan gaan de Ferrari's toch naar buiten en volgen de andere teams al snel dat voorbeeld, al laten de meesten het in het eerste halfuur bij het rijden van meerdere installatieronden.

Carlos Sainz is de eerste die daar een getimede ronde aan vast plakt, gevolgd door Charles Leclerc en Lando Norris. Die tijden houden echter geen stand, want de baan wordt droger en droger naarmate de minuten verstrijken. Max Verstappen laat zich desondanks op één outlap na niet zien, tot het moment dat er nog enkele minuten op de klokken staan. Hij gaat op de softs naar buiten.

Uitslag Eerste vrije training - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Op het moment dat Verstappen zijn eerste run op de slicks ontsiert door een spin, gaat ook Alexander Albon op de droogweerbanden naar buiten. Ook hij houdt de Red Bull niet in het rechte spoor, al zijn de gevolgen voor hem groter. In de laatste bocht parkeert hij zijn RB15 met een doffe klap in de bandenstapels. Ironisch genoeg levert hem dat we de definitieve P1 op, aangezien op de dat moment de snelste was na een run op de intermediates.

De sessie wordt door de crash voortijdig afgebroken, waardoor Verstappen en Hamilton zonder tijd blijven. Albon, Valtteri Bottas en Sebastian Vettel vormen uiteindelijk de top drie.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024