Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Brazilië 2019

Verstappen verschalkt Hamilton in weergaloze GP Brazilië

Vorig jaar lukte het hem niet door inmenging van Esteban Ocon, maar in 2019 wint Max Verstappen de Grand Prix van Brazilië wel. Hij verschalkte Lewis Hamilton tot twee keer toe vakkundig om er met een dominante zege vandoor te gaan. Ferrari ging als team wederom opzichtig de fout in. Een prachtig podium is er voor Pierre Gasly.

Verstappen Brazilië 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De start van de Braziliaanse Grand Prix gaat opvallend rustig van start. Niemand rijdt schade, tenzij je het verlies van de tweede plek van Sebastian Vettel aan Lewis Hamilton kan bestempelen als 'schade'. Max Verstappen doet wat hij moet door zijn leidende positie te behouden en direct een klein gaatje te slaan.

Charles Leclerc, die vanwege zijn gridstraf moest vertrekken vanaf P14, snijdt als een warm mes door de boter. Na negen ronde rijdt hij al in de top zes. Daniel Ricciardo wil een zelfde soort opmars bewerkstelligen, maar in een poging Kevin Magnussen te verschalken tikt hij de Haas-coureur in de rondte. Ricciardo heeft én een kapotte voorvleugel én een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek houden.

Het is Lewis Hamilton die als eerste naar binnen duikt voor de undercut. Hij wisselt naar de softs en laat zich daarmee in de kaart kijken. Hij gaat dus voor de tweestopper. Verstappen komt een ronde later binnen en opteert eveneens voor de zachte banden, maar hij komt, mede door een unsafe release van Robert Kubica, achter de Mercedes-coureur terug de baan op. Binnen een ronde stelt hij echter orde op zaken. Hij knalt binnen enkele seconden voorbij aan zowel Charles Leclerc én Hamilton.

Hamilton kan vervolgens niet aanhaken en moet tot overmaat van ramp iets voorzichtiger omspringen met zijn motor: "Ik kan deze gast niet bijhouden", zo klinkt het dan ook niet veel later. Wederom gaat hij eerder dan Verstappen naar binnen voor zijn tweede stop. Hij wisselt naar de medium compound en wéér volgt de Red Bull-coureur een ronde later dat voorbeeld.

Uitslag Race - Brazilië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Dit keer echter keert Verstappen door een geweldige pitstop wél vóór Hamilton terug op de baan en is het zaak om de overwinning naar huis te rijden. Sebastian Vettel rijdt dan nog wel voor hem, maar die verdwijnt uit beeld als ook hij zijn tweede en laatste stop maakt. Valtteri Bottas verdwijnt eveneens volledig uit beeld als zijn Mercedes in de 53ste ronde de geest geeft.

Het uitvallen van Bottas brengt de safety car op de baan, de kans die Red Bull aangrijpt om Verstappen nog eens naar binnen te halen voor nieuwe softs. Het is een risico, want daarmee geeft hij de leiding cadeau aan Lewis Hamilton. Mogelijk is het om Vettel op softs te coveren, die had immers baat kunnen hebben van die zachte banden, en gaat men ervan uit dat Hamilton 'eenvoudig' wéér te pakken is.

Diezelfde Hamilton voelt de bui al hangen: "Ik ben geschoten wild", aldus de Brit. En dat ís hij. Direct in de eerste bocht heeft Verstappen bij de herstart Hamilton buitenom te pakken. Zeker zo fraai is het dat Alexander Albon daarachter de strijd aan gaat met de beide Ferrari's en ze weet te verschalken.

Dat Verstappen gaat winnen lijkt dan wel duidelijk, maar opeens luidt de vraag of Red Bull voor de dubbelzege kan gaan. De kans daarop neemt enorme proporties aan als de beide Ferrari's elkaar uit de race rijden middels een touche op het rechte stuk na de Senna S. Het brengt natuurlijk de safety car weer naar buiten en dit keer duikt Hamilton wél naar binnen.

Hij valt terug naar P4, wat de tweede plaats in handen geeft van Albon. Pierre Gasly erft de derde plaats en zo rijden er plots drie Honda-aangedreven bolides aan de leiding. Gasly is met een oprukkende Hamilton achter zich snel gezien. Het volgende slachtoffer heet Albon en een slachtoffer wordt hij als Hamilton hem in de flank raakt in het bochtige gedeelte van het circuit.

Albon valt terug tot buiten de punten, maar opeens rijdt Gasly dus weer op de tweede plaats. Hij houdt die vast tot aan de streep en dus viert Honda een keiharde één-twee. Er loopt bovendien een onderzoek naar Hamilton voor zijn actie op Gasly en dus is het podium niet geheel zeker.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'