Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Verstappen, Leclerc en Hamilton komen met de schrik vrij na overtreding GP Oostenrijk

Na afloop van de GP van Oostenrijk werden Max Verstappen, Charles Leclerc en Lewis Hamilton op het matje geroepen bij de stewards voor een overtreding van de parc fermé-regels. De coureurs komen met de schrik vrij en de teams krijgen slechts een voorwaardelijke boete.

Verstappen Leclerc Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De stewards van de FIA delen geen zware straffen uit aan Max Verstappen, Charles Leclerc en Lewis Hamilton na een incident vlak na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk. De coureurs die het podium deelden op de Red Bull Ring waren vlak na de race in overtreding toen hun fysio's al vóór het weegmoment van de coureurs te dicht bij kwamen.

Volgens de parc fermé-regels mogen de fysio's pas na het weegmoment iets aangeven aan de coureurs. Dit is blijkbaar niet het geval geweest. De opgelegde straf is licht en heeft geen invloed op de uitslag van de race. Verstappen, Leclerc en Hamilton krijgen persoonlijk geen boete: er gaat een voorwaardelijke geldboete van 10.000 euro voor Red Bull, Ferrari en Mercedes.

Het oordeel van de stewards

"De fysio/assistenten van de top drie waren zonder toestemming aanwezig in parc fermé, en hiermee in overtreding van de procedure die voorafgaand aan de race werd gedeeld. Deze regels moeten voorkomen dat de coureurs spullen overhandigd krijgen voordat ze gewogen worden."

Red Bull, Ferrari en Mercedes krijgen een voorwaardelijke boete van 10.000 euro opgelegd. De voorwaardelijke boete blijft de rest van het Formule 1-seizoen staan en zal pas uitgedeeld worden als de teams/coureurs nogmaals de parc fermé-procedure overtreden.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?