Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen looft De Vries: "Om dat in je eerste race te doen is indrukwekkend"

De prestaties van Nyck de Vries zijn bij goede vriend Max Verstappen zeker niet onopgemerkt gebleven. De wereldkampioen heeft lovende woorden over voor zijn landgenoot.

De Vries Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries heeft zichzelf even goed op de kaart gezet in Formule 1-land na zijn uitmuntende prestaties tijdens het GP-weekend in Italië. De Nederlander werd zelfs verkozen tot Driver of the Day in zijn debuutrace.

Ook landgenoot en goede vriend Max Verstappen heeft niets anders dan lovende woorden over voor De Vries. "Ik zag hem voor me in gevecht toen hij aan het verdedigen was voor P10. Om in de auto te springen en deze prestatie te leveren is zeker niet makkelijk", begint Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365.

"Hij reed geweldig, ook voor wat betreft het verdedigen", gaat de lofzang van Verstappen verder. "Hij hield zijn hoofd koel en maakte geen fouten. Ik ben erg blij voor hem dat hij punten heeft gescoord. Het is indrukwekkend om dat in je eerste race te doen."

Verstappen genoot ervan dat hij naast De Vries mocht starten op de vierde rij. "Ja het was een beetje onverwacht. We hadden het er de avond ervoor nog over. Ik ken hem erg goed. Hij is een goede vriend van me."

Russell: "Hij verdient een plek in de Formule 1"

Ook George Russell, die De Vries goed kent vanuit zijn kartcarrière, heeft lovende woorden over voor de Nederlander en vindt dat de Nederlander heeft bewezen thuis te horen in de koningsklasse van de autosport.

"Hij heeft het uitstekend gedaan, indrukwekkend. Wij drieën (Russell, Verstappen en Leclerc, red.) raceten tegen hem in de karts en kennen hem goed en hij was altijd een van de allerbesten. Hij verdient een plek in de Formule 1, daar is geen twijfel over mogelijk."

"Er zijn 20 coureurs, niet iedereen krijg een kans, maar nu heeft hij zeker bewezen dat hij het allemaal in zich heeft", zo sluit Russell af.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'