Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen looft De Vries: "Om dat in je eerste race te doen is indrukwekkend"

De prestaties van Nyck de Vries zijn bij goede vriend Max Verstappen zeker niet onopgemerkt gebleven. De wereldkampioen heeft lovende woorden over voor zijn landgenoot.

Nyck de Vries heeft zichzelf even goed op de kaart gezet in Formule 1-land na zijn uitmuntende prestaties tijdens het GP-weekend in Italië. De Nederlander werd zelfs verkozen tot Driver of the Day in zijn debuutrace. Ook landgenoot en goede vriend Max Verstappen heeft niets anders dan lovende woorden over voor De Vries. "Ik zag hem voor me in gevecht toen hij aan het verdedigen was voor P10. Om in de auto te springen en deze prestatie te leveren is zeker niet makkelijk", begint Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Hij reed geweldig, ook voor wat betreft het verdedigen", gaat de lofzang van Verstappen verder. "Hij hield zijn hoofd koel en maakte geen fouten. Ik ben erg blij voor hem dat hij punten heeft gescoord. Het is indrukwekkend om dat in je eerste race te doen." Verstappen genoot ervan dat hij naast De Vries mocht starten op de vierde rij. "Ja het was een beetje onverwacht. We hadden het er de avond ervoor nog over. Ik ken hem erg goed. Hij is een goede vriend van me."

Russell: "Hij verdient een plek in de Formule 1"

Ook George Russell, die De Vries goed kent vanuit zijn kartcarrière, heeft lovende woorden over voor de Nederlander en vindt dat de Nederlander heeft bewezen thuis te horen in de koningsklasse van de autosport. "Hij heeft het uitstekend gedaan, indrukwekkend. Wij drieën (Russell, Verstappen en Leclerc, red.) raceten tegen hem in de karts en kennen hem goed en hij was altijd een van de allerbesten. Hij verdient een plek in de Formule 1, daar is geen twijfel over mogelijk." "Er zijn 20 coureurs, niet iedereen krijg een kans, maar nu heeft hij zeker bewezen dat hij het allemaal in zich heeft", zo sluit Russell af.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media