Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen maakt het Hamilton moeilijk: "Dat is toch wat mensen willen zien?"

Volgens Jos Verstappen had Lewis Hamilton in 2021 makkelijk een achtste wereldkampioenschap binnengesleept, mocht zoon Max Verstappen niet op de grid staan. De voormalig F1-coureur ziet overduidelijk dat Hamilton het lastig heeft in het titelgevecht.

Na jarenlange dominantie van Mercedes is Jos Verstappen blij dat er weer een zenuwslopende titelstrijd plaatsvindt in de Formule 1. En dat nota bene met zoon Max Verstappen, de leider van het WK met nog vijf races te gaan. "Voor de Formule 1 is deze titelstrijd waanzinnig goed, het gaat nu tussen twee teams", zegt Verstappen senior bij Formule 1 Magazine. Verstappen en Hamilton staan met zijn tweeën ver verwijderd van de andere rijders in de coureursstand van 2021, het was voor de Mercedes-coureur dan ook een makkelijk kampioenschap geworden als de Nederlander niet op de grid stond. "Zonder Max was Lewis nu al wereldkampioen geweest", aldus Jos Verstappen.

Verstappen blijft bij Red Bull

"Max haalt enorm veel uit zijn auto, laten we eerlijk zijn. Dat maakt het ook zo spectaculair, hij is een vechter. Dat is wat mensen willen zien." Met de RB16B van Red Bull is Verstappen het hele seizoen al een serieuze titelkandidaat. "Je ziet dat we een kans hebben", aldus vader Jos. Ook in de toekomst lijkt het er op dat Verstappen en Red Bull samen blijven vechten voor wereldtitels. Jos Verstappen verwacht niet dat dit in de nabije toekomst verandert. "Ik denk dat we hier voor de toekomst echt goed zitten", aldus de voormalig F1-rijder. Verstappen heeft overigens nog een contract bij Red Bull tot en met het seizoen van 2023, een overstap in de nabije toekomst zal dus niet gebeuren.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024