Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt kans op prestigieuze sportprijs in Groot-Brittannië

De uitreiking van de prestigieuze BBC Sports Personality of the Year vindt plaats op dinsdag 19 december 2023, met Max Verstappen als kanshebber voor de titel 'World Sports Star of the Year'.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is een van de zes kanshebbers voor de BBC World Sports Star of the Year en gaat Niki Lauda en Sebastian Vettel achterna als hij wint. De Nederlandse wereldkampioen is voor de tweede keer kandidaat, nadat hij in 2022 werd verslagen door voetballer Lionel Messi, die in dat jaar Argentinië naar de WK-titel had geloodst in Qatar.

Verstappen zette een ongekende prestatie neer in de Formule 1 door 19 overwinningen uit 22 races te pakken, 575 WK-punten te scoren, de eerste coureur te worden die meer dan 1.000 ronden aan de leiding reed in een seizoen en het grootste verschil in punten tussen de eerste en tweede plaats te noteren door 290 punten voor teamgenoot Sergio Perez te eindigen.

Als Verstappen wint, wordt hij de derde F1-coureur die de award op zijn naam weet te schrijven, na Lauda in 1977 en Vettel in 2013. De fans bepalen wat de uitslag wordt middels een stemronde. Dinsdagavond wordt het bekend of Verstappen de prijs heeft gewonnen.

In de tabel vind je een overzicht van de zes kanshebbers voor de BBC World Sports Star of the Year.

Nominaties BBC World Sports Star of the Year

Kandidaat Sport
Simone Biles Turnen
Aitana Bonmati Voetbal
Novak Djokovic Tennis
Erling Haaland Voetbal
Siya Kolisi Rugby
Max Verstappen Formule 1

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"