Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Mercedes-motor nog altijd iets beter dan de Honda"

In de spannende strijd tussen Red Bull en Mercedes, en meer bepaald tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, kunnen de kleinste details het verschil maken. Verstappen constateert zelf dat de Mercedes-krachtbron nog altijd beter is dan de Honda-motor.

Verstappen Groot-Brittannië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Lewis Hamilton en Mercedes staan op twee overwinningen, Max Verstappen en Red Bull op een. Mercedes-hoofdengineer Andrew Shovlin sprak in de aanloop naar de Spaanse Grand Prix nog uit dat men elkaar het hele seizoen lang dicht op de huid zal zitten.

Dat betekent ook dat elke voorsprong van het ene team op het andere team uiteindelijk de doorslag kan geven. Red Bull zal beter zijn in het ene, Mercedes in het andere. Dat 'andere' is volgens Max Verstappen in ieder geval de motor: "Het is altijd moeilijk te zeggen waar wij tekort kwamen (in Portugal, red.)."

"Er zijn altijd sterke en zwakke punten, maar over het algemeen denk ik dat het meer gaat om een goede balans in de auto, en die is niet altijd even makkelijk te vinden. Niet voor niets reden de Mercedes-coureurs met verschillende vleugelafstellingen."

"Maar ik denk dat de Mercedes-motor nog altijd wel iets beter is, ook wat betreft de (elektrische) energie die ze per ronde kunnen opwekken. En natuurlijk weegt het mee hoe een auto is afgesteld en in Portimao was het voor ons duidelijk niet optimaal."

Ook interessant:

Natuurlijk hebben we het over de foutjes van Max Verstappen, de verfoeide track limits in Portugal en natuurlijk blikken we vooruit op de Grand Prix van Spanje. Genoeg om over te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Mental Theo.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje