Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen moest ritme vinden in sprintrace: "Eerste rondjes waren hectisch"

Er stond geen maat op Max Verstappen tijdens de sprintrace in China. De Nederlander pakte de zege met een voorsprong van 12 seconden en staat er na afloop tevreden bij. Wel moest hij even zijn ritme vinden.

Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Vanaf P4 begon Max Verstappen aan een sterke inhaalslag tijdens de sprintrace in China. Het begin was nog wat weifelend door batterijproblemen, maar na drie rondjes kwam de Nederlander op stoom. Fernando Alonso en Lewis Hamilton moesten eraan geloven, waarna Verstappen op dominante wijze naar de overwinning reed. De coureur is zeer tevreden.

"De eerste rondjes waren hectisch", vertelt Verstappen. "Ze pushten hard vooraan en ik had Carlos Sainz achter me aan met nieuwe mediums. Het was initieel vrij pittig, maar uiteindelijk werden we sterker en voelde ik me comfortabeler met de balans in de auto. Ik kon goed op mijn banden letten, dus daar ben ik blij om. We hebben natuurlijk ook wat nuttige data voor de race."

Verstappen richt nu zijn pijlen op de kwalificatie. "Mijn startpositie is natuurlijk belangrijk. Dat zou helpen in de eerste rondjes. Ik weet het nog niet voor de race. De wind verandert veel en daarom is het vrij lastig om te rijden."

En was de batterij nu echt een probleem? "Alleen de eerste twee rondjes. Daarna ging het prima."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"