Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2020

Goede kwalificatie Verstappen, Hamilton oppermachtig in België

Lewis Hamilton start de Grand Prix van Belgie vanaf poleposition. Max Verstappen kon geen vuist maken tegen de Mercedessen en start zondag als derde.

Verstappen Belgie
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op een droog Spa-Francorchamps vreesde Scuderia Ferrari de kwalificatie. Met angst en beven werd er al naar het eerste deel van de kwalificatie gekeken, want zouden de beide Ferrari's Q2 wel halen?

Lewis Hamilton trapte het gas direct diep in en liet er geen twijfel over bestaan dat Mercedes een klasse apart zou zijn tijdens de kwalificatie. De WK-leider klokte een 1.42,3 in zijn eerste vliegende ronde, waarmee hij Verstappen op een volle seconde reed. De Red Bull-coureur scherpte zijn tijd iets aan tijdens een tweede snelle run op de zachte band.

Achteraan het veld moest Ferrari nog vol aan de bak maar Sebastian Vettel en Charles Leclerc wisten met de hakken over de sloot Q2 te halen. Afvallers in Q1: Kimi Raikkonen, Romain Grosjean, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi en Kevin Magnussen.

In het tweede deel van de kwalificatie kozen Verstappen en de Mercedessen ervoor om zich te kwalificeren op de medium band. Alexander Albon werd door Red Bull op het zachte rubber naar buiten gestuurd. Zonder problemen ging het drietal door naar Q3 op het gele rubber, iets dat Racing Point niet lukte. Lance Stroll en Sergio Perez moesten nog een snelle run op de zachte band doen om zich te kwalificeren voor het derde deel van de kwalificatie.

Afvallers in Q2: Daniil Kvyat, Pierre Gasly, Charles Leclerc, Sebastian Vettel en George Russell.

Uitslag Kwalificatie - België

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met de party modus voor de laatste keer vol aan en met alle coureurs op een vers setje van de rode band, werd het bal voor de poleposition geopend. De eerste vliegende ronde van Hamilton was zeer indrukwekkend, want de Brit was ruim een halve seconde sneller dan teamgenoot Bottas.

Verrassend was het dat Daniel Ricciardo zich naar de derde tijd reed, nipt voor Verstappen en Albon. Tegenvallend was de eerste run van de Racing Points die meer dan een seconde toe moesten geven op Hamilton, goed voor de achtste en negende tijd van dat moment.

In de slotseconden waagden alle coureurs zich nog eenmaal op de baan om met een ultieme poging hun startpositie te verbeteren. Verstappen wist zichzelf naar de derde tijd te knokken op enkele duizendsten achter Bottas, maar wel op een halve seconde van Hamilton.

Formule 1 GP België 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"