Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

Verstappen moet opnieuw meerdere erkennen in Perez en Ferrari's

Max Verstappen moet ook in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Monaco genoegen nemen met P4. Sergio Perez klokte de snelste tijd.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Voor Red Bull-begrippen zien we in de derde vrije training Max Verstappen en Sergio Perez al vrij vroeg op het asfalt. Door het grote verschil met Ferrari op vrijdag kon Red Bull zich de luxe van wachten misschien ook wel niet permitteren. Verstappen gaat na tien minuten naar buiten op de zachte band op het moment dat de top acht al uit zachte banden bestaat, niet verrassend met beide Ferrari's bovenaan.

Verstappen verliest in alle sectoren op Charles Leclerc, die vervolgens nóg eens een klap sneller gaat. Maar Verstappen bouwt zijn run langzaam op en nadert Leclerc tot op vier honderdsten van een seconde. Met de levensduur van de zachte banden zit 't meer dan snor, want zowel de Red Bulls als de Ferrari's blijven versnellen, ook al zijn de banden al tien ronden oud.

Komen daar dan andere teams bij in de buurt? Nee, eigenlijk niet. Ferrari en Red Bull staan als groepje een halve seconde los van de beste middenvelders onder aanvoering van Pierre Gasly en Lando Norris. Een middenvelder is Mercedes dan ook weer op meer dan een seconde achter de kop.

Uitslag Derde vrije training - Monaco

Unibet
Pos. Coureur Team Tijd
Resultaten worden geladen...

Kwalificatierun na kwalificatierun

Na een halfuur zou je misschien verwachten dat de focus verlegd wordt naar de racesimulaties, maar eens te meer wordt duidelijk dat de kwalificatie verschrikkelijk belangrijk is. Daar blijft de belangrijkste focus op liggen, waardoor we in het bandenoverzicht bijna alleen maar de rode zachte banden van Pirelli zien.

En dus wordt de snelste tijden vooraan steeds maar scherper en scherper gezet, dat terwijl Lance Stroll ontsnapt aan een zwaardere crash als hij zijn Aston Martin bij het zwembad licht tegen de muur aan zet. Hij kan op eigen kracht verder.

Het beste wordt voor het laatst bewaard en dé beste is verrassend Sergio Perez. Hij troeft Charles Leclerc, Carlos Sainz en teamgenoot Max Verstappen af. Gasly en Norris zouden best of the rest blijven, met de Mercedessen daar niet ver achter.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels