Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen moet toegeven: 'Zeker tien coureurs kunnen winnen in de Red Bull'

'Vrijwel iedereen kan winnen in de huidige Red Bull-bolide', hoort men anno 2023 regelmatig in de Formule 1. Max Verstappen kan het niet ontkennen.

Dat Red Bull het Formule 1-seizoen domineert, daar kan niemand meer omheen. Veertien races, veertien overwinningen voor het Oostenrijkse topteam, waarvan Max Verstappen er twaalf binnen hengelde en dus is hij de WK-leider. Daar geniet hij met volle teugen van, zo legt hij uit bij La Gazzetta dello Sport . "Ik geniet ervan om in deze auto te rijden. De Red Bull is betrouwbaar en hij reageert op de aanpassingen precies zoals je dat wil. Om als coureur en als team zó te domineren, dat is het mooiste wat je je kan inbeelden", zo begint de Nederlander tegen de bekende Italiaanse krant. Met een razendsnelle RB19 wordt er regelmatig wel gezegd dat er minstens tien coureurs kunnen winnen met die auto. Verstappen haalt zijn schouders op. "Dat zou ook zomaar kunnen, maar niet op de manier waarop wij dat nu doen."

Genieten geblazen bij Red Bull

Als er aan de Limburger wordt gevraagd of hij na zijn eerste overwinning (Grand Prix van Barcelona 2016) ooit had gedacht dat hij nog zó veel zou winnen, antwoordt hij: "Nee, dat nooit. Dat komt omdat het niet iets is dat alleen maar van jezelf afhangt. In het leven verlies je meer dan je wint." "Tot nu toe heb ik meer verloren dan gewonnen en je hebt ook wat geluk nodig. Ik ben heel blij met wat er op dit moment gebeurt, maar wanneer dingen niet zo goed gaan, moet je dat op dezelfde manier kunnen accepteren." Een switch naar een ander team is geen optie voor Verstappen. Althans, niet in de nabije toekomst. "Ik ben blij dat ik een langdurig contract heb bij Red Bull, dat als een tweede familie voor me is."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje