Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen na moeizame start in Zandvoort: "Het was niet geweldig vandaag"

Max Verstappen en Red Bull moeten in de achtervolging op Ferrari en Mercedes. De vrijdag viel voor Verstappen half in het water waardoor hij veel tracktime verloor. Veel dingen kunnen nog verbeterd worden aan de RB18, wat ook nodig is om zaterdag weer vooraan te staan.

Een versnellingsbakprobleem vroeg in de eerste sessie achtervolgde Max Verstappen ook tijdens de tweede training. Een achtste positie en een matige balans leidde niet tot tevredenheid, maar de Nederlander weet dat er nog veel meer in het vat zit. "We hebben de eerste vrije training niet op de zachte band gereden. Op de harde band konden we niet echt zien hoe de balans was omdat we heel weinig grip hadden. Dus dan loop je een sessie achter." In de tweede sessie zagen we Verstappen nog zoeken naar grip in zijn Red Bull. De balans van de auto kan nog beter, maar vannacht kan het team veel veranderen aan de wagen. Daar was, mede door de versnellingsbakwissel tussen de eerste en de tweede training, weinig tijd voor op de vrijdag. "Tijdens een sessie van één uur kun je niet veel aan de auto veranderen. Dus we probeerden gewoon te dealen met wat we hadden. Dat was niet geweldig vandaag. We kunnen nog veel verbeteren", laat Verstappen na de tweede training weten.

"We hebben nog de hele avond en de derde vrije training om naar de auto te kijken. We gaan proberen om competitiever te zijn." In 2021 reed Verstappen naar de poleposition, om vervolgens de race te winnen. Dit jaar geldt hij ook als de grote favoriet voor de zege, maar op vrijdag oogden Ferrari en Mercedes erg sterk.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024