Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen onder de indruk van Perez: "Zijn er extreem blij mee"

Max Verstappen is blij dat hij dit seizoen meer rugdekking krijgt van Sergio Perez. De Mexicaan is bezig aan een prima begin van het seizoen en dat is ook Max opgevallen.

Max Verstappen is dit jaar regerend wereldkampioen. Voor hem is er vergeleken met een jaar geleden echter niks veranderd, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 tijdens het Grand Prix-weekend in Miami. "Vanzelfsprekend wil je elk jaar beter en beter proberen te worden, toch? Daar heb je dan natuurlijk wel de auto voor nodig. Gelukkig hebben wij een competitieve bolide dit jaar!" "Vanuit mijn kant verandert er echter niets. Je probeert hetzelfde te doen en zo consistent mogelijk te zijn, geen fouten te maken en elk weekend het maximale resultaat te scoren. "Natuurlijk analyseer je elk raceweekend en probeer je het daaropvolgende weekend weer wat beter te zijn, maar voor mij voelt het allemaal ongeveer hetzelfde", aldus de Red Bull-coureur.

Verstappen extreem blij met Perez

Tegelijkertijd heeft Verstappen dit jaar iets meer tegenstand van zijn teamgenoot Sergio Perez. Zo veroverde de Mexicaan in Saoedi-Arabië al de poleposition en in Imola reed hij samen met Max naar een 1-2 finish. Verstappen merkt ook op dat Checo beter in zijn vel zit, maar volgens hem is het ook niet meer dan logisch. "Het helpt natuurlijk, denk ik, dat je al een jaar bij een team hebt gereden", zo antwoordt hij gevraagd hoe zeer hij onder de indruk is van zijn teamgenoot. De Nederlander en zijn team zijn dan ook in hun nopjes met de manier waarop het seizoen tot dusverre heeft ontvouwd kijkend naar de prestaties van de coureurs. "Daarnaast moest iedereen door de nieuwe regelgeving weer helemaal vanaf nul beginnen. Checo lijkt veel comfortabeler te zijn in de auto, dus dat is heel goed voor het team. We zijn extreem blij met onze prestaties, zeker kijkend naar onze 1-2 in Imola."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst