Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen ongenaakbaar tijdens vermakelijke sprintrace GP Miami

Max Verstappen heeft een vermakelijke sprintrace in Miami op zijn naam geschreven. De Red Bull-coureur was ongenaakbaar en reed simpel weg bij zijn naaste concurrenten. Charles Leclerc en Sergio Perez eindigden als tweede en derde.

Verstappen Miami SQ
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met Max Verstappen op poleposition en Charles Leclerc op P2 ging om 18:00 uur Nederlandse tijd de sprintrace in Miami van start. Daarvoor was het echter al even misgegaan voor Leclerc. De Monegask werd in de pitstraat aangereden door Esteban Ocon, die gewoon naar buiten werd gestuurd op het moment dat Leclerc naderde. Ocon moest de touché bekopen met een kapotte voorvleugel en een straf van tien seconden.

Alle toppers begonnen op de mediums, maar Leclerc had een klein voordeel ten opzichte van Verstappen. De Monegask beschikte over nieuw rubber, terwijl Verstappen op gebruikte banden aan de sprintrace begon. Het zou Verstappen niet deren. De Nederlander behield de leiding bij de start, die op een deceptie uitliep voor Lando Norris en de Aston Martin-coureurs. Lewis Hamilton remde veel te laat, waardoor Lance Stroll, Fernando Alonso en Norris elkaar raakten. Stroll en Norris vielen uit.

Een safety car-situatie was het logische gevolg, waarna het veld in de vierde ronde weer werd vrijgegeven. Verstappen stoof weg, met Leclerc en Daniel Ricciardo in zijn spoor. De Red Bull-coureur had binnen één rondje een seconde te pakken en vergrootte gestaag zijn voorsprong op Leclerc.

Uitslag Sprintrace - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

DRS-trein

Daarachter was Sergio Perez een stuk sneller dan Ricciardo. De Mexicaan nam al snel de derde plaats over, maar hij kreeg het verder niet meer voor elkaar om Leclerc te bedreigen. Carlos Sainz had veel meer moeite om Ricciardo te passeren. Eerst was de ontstane DRS-trein zijn achilleshiel, maar Ricciardo beschikte ook over ontzettend veel tractie en topsnelheid. De Australiër kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en eindigde knap op de vierde plaats.

Verderop streed Hamilton met de Haas-coureurs om de laatste puntjes. Zijn eerste doel was Kevin Magnussen, die alleen niet van wijken wilde weten. In de twaalfde ronde ging Hamilton ervoor op het rechte stuk, maar Magnussen counterde, met een touché als gevolg. De Deen kreeg daar een straf van tien seconden voor en kon punten vergeten, al duwde hij Hamilton wel nog een keer van de baan. Yuki Tsunoda ging bij het tweede moment ook nog eens aan de geïrriteerde Brit voorbij. Hamilton wist hem nog terug te pakken, maar raakte zelf zijn punten kwijt door een fikse straf voor te snel rijden in de pitstraat.

Verstappen klaagde ondertussen nog steeds over het gedrag van zijn RB20. De regerend wereldkampioen had geen grip aan de achterkant, maar hield het gat wel stabiel op twee seconden. Uiteindelijk kreeg niemand het voor elkaar om hem te bedreigen. Leclerc eindigde op de tweede plaats, voor Perez. Verstappen vergrootte zo opnieuw zijn leiding in het kampioenschap.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024