Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Verstappen onthult bepalend moment voor dominante streak in F1: "Dat werkt nu overal"

Al negen races op rij staat Max Verstappen niet toe dat er ook maar iemand bij hem de buurt komt, ook zijn teamgenoot Sergio Perez niet. Wat is er voor de Nederlandse Red Bull-coureur veranderd sinds die eerste van negen overwinningen op rij in Miami?

Nadat Max Verstappen begin mei de Formule 1 Grand Prix van Miami won is hij ongeslagen gebleven in de acht daaropvolgende races. Dat terwijl hij vóór die bewuste race nog twee zeges aan teamgenoot Sergio Perez moest laten, maar ook de Mexicaan kan allang niet meer aanhaken.

Wat is er bij Verstappen toch veranderd sinds die bewuste race in Miami? Is er überhaupt iets veranderd? Misschien niet in die specifieke race, maar wel in de race daarvoor, de Grand Prix van Azerbeidzjan, een race die nog gewonnen werd door Perez.

"Ik heb veel van die race in Bakoe geleerd met betrekking op wat ik zelf met de auto kan doen, hoe ik die af kan stellen. Ik heb die race niet gewonnen, maar in die race heb ik veel verschillende dingen uitgeprobeerd en heb ik veel verschillende tools aangewend in de auto", aldus Verstappen in Zandvoort tegenover onder andere RacingNews365.

"Dat verklaart waarom ik er tijdens die bewuste race misschien wat wisselvallig uitzag, maar op een zeker moment kwam ik in een goed ritme terecht met wat ik had gevonden in de auto. Helaas vroeg ik alsnog iets te veel van de banden, maar ik had wel zoiets van 'okay, dit is zeker interessant voor de volgende races'", zo vervolgt de kampioen.

"Uiteindelijk komt het erop neer dat ik in de daaropvolgende races heb toegepast wat ik in Bakoe vond en dat heeft me op alle circuits ook daadwerkelijk geholpen", zo besluit Verstappen zonder te specificeren wát het is dat hij heeft gevonden.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez