Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult hoe remproblemen in Japan voorkomen kunnen worden

Poleposition is één, maar de punten in de Formule 1 worden pas op zondag verdeeld. Dat weet Max Verstappen ook weer na zijn uitvalbeurt in Australië. Hij legt uit hoe Red Bull zo'n probleem kan voorkomen.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen scoorde én finishte 43 keer op rij een Formule 1-race, maar daar kwam twee weken geleden in Australië een einde aan. Remproblemen zorgden ervoor dat de Nederlander al na een paar rondjes zijn auto naar binnen bracht en de race niet finishte.

In Japan wordt aan de drievoudig wereldkampioen gevraagd wat er is veranderd aan de auto om zo'n uitvalbeurt te voorkomen. "Dan gaat het erover om wat meer een toezichthoudende rol te hebben, door misschien sommige dingen te dubbelchecken, maar natuurlijk zijn er ook sommige dingen die je aan de auto verandert", zo legt Verstappen uit.

"En af en toe is het een beetje een haastklus, als je iets wilt veranderen tussen de eerste twee vrije trainingen door of in de nacht. Soms kunnen het grote dingen zijn die je wilt veranderen en dan heb je heb geen tijd meer vanwege bijvoorbeeld een avondklok", zo gaat hij verder.

"We moeten ervoor zorgen dat we dingen dubbel controleren, omdat iedereen altijd erg onder druk staat. En je moet niet één persoon de schuld geven. In het algemeen gaat het er dus over dat we dingen moeten dubbelchecken."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco