Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: 'Piquet is geen racist, maar deze woorden kan je niet gebruiken'

Max Verstappen noemt de woorden die Nelson Piquet gebruikte over Mercedes-coureur Lewis Hamilton niet correct, maar benadrukt dat de Braziliaan niet racistisch is. Een ontzegging uit de paddock gaat volgens hem te ver.

Nelson Piquet ligt de afgelopen dagen onder vuur na een racistische uitlating richting Lewis Hamilton. De Braziliaan bood zijn excuses aan, maar een verbanning uit de paddock en een grote storm aan kritiek kon hij daar niet mee voorkomen. De Formule 1-wereld heeft na het incident met Piquet en incidenten met andere personen binnen de sport gereageerd dat er geen ruimte is voor racisme. Ook Max Verstappen schaarde zich achter Hamilton en benadrukte dat racisme nooit goed is. Hij vindt de bewoording van Piquet, wie hij persoonlijk kent, niet oké. Wel legt hij uit dat hij de voormalig F1-coureur geen racist vindt. "Ik denk dat bewoording, los van de verschillende culturen en dingen die zij zeggen toen ze kleiner en jonger waren, niet correct was", laat hij weten aan onder andere RacingNews365. "Laat het een les voor de toekomst zijn om dat woord niet meer te gebruiken, want het is erg beledigend. Vooral vandaag de dag zorgt het voor veel ophef." Wel benadrukt de Nederlander dat hij Piquet niet racistisch vindt. "Ik heb best wat tijd met Nelson gespendeerd, ik denk meer dan de gemiddelde persoon, en hij is zeker weten geen racist." "Hij is een heel aardig en relaxed persoon en ik ben ook het statement waar hij mee naar buiten kwam... ik denk dat je het woord op twee manieren kan zien. Toch is het nog steeds beter om het gewoon niet te gebruiken."

Verstappen: 'Verbanning uit de paddock geen juiste keuze'

Na de uitspraken van Piquet werd hem de toegang tot de paddock ontzegd, een harde consequentie voor de drievoudig wereldkampioen. "Idenk eerder aan een open gesprek, in plaats van iemand te verbannen. Als je iemand de toegang ontzegt, dan helpt het de situatie niet." "Je praat er dan niet over. Je moet communiceren, want communicatie is erg belangrijk. Je probeert mensen iets te leren, dan is het beter om te praten. Het kan relatief eenvoudig opgelost worden: als je met iemand vecht of je beledigt iemand en je praat er over en verontschuldigt je... het is precies hetzelfde. Natuurlijk is het niet fijn dat iemand zich kwaad maakt, maar het kan vergeven worden zo lang je je fouten maar accepteert en je woorden aanpast." "Ik denk niet dat je iemand moet verbannen uit de paddock, vooral geen drievoudig wereldkampioen."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media