Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Duitsland 2019

Verstappen profiteert van dramatische kwalificatie Ferrari, pole voor Hamilton in Duitsland

Max Verstappen start de Duitse Grand Prix vanaf de tweede positie. De poleposition was er voor Lewis Hamilton, die Verstappen en Valtteri Bottas voorbleef. Voor Ferrari liep de kwalificatie uit op een groot drama. Zowel Charles Leclerc als Sebastian Vettel kampten met technische problemen en starten zondag als tiende en twintigste.

Verstappen Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De voorspelde regen in Hockenheim bleef tijdens de kwalificatie uit, maar de verrassing werd er niet minder om. Sebastian Vettel kon door technische problemen geen tijd neerzetten en start zijn thuisrace zondag als laatste.

Vooraan het veld was het Charles Leclerc voor Max Verstappen die een gat hadden richting Lewis Hamilton in Q1. Verrassend genoeg wisten Lando Norris en Alexander Albon zich niet te plaatsen voor Q2, ze kregen gezelschap bij de uitvallers van George Russell en Robert Kubica en de geplaagde Sebastian Vettel.

Het team van Mercedes liet zich in Q2 van voren zien op de medium band, net als de beide Ferrari's. Voor Verstappen begon het tweede deel van de kwalificatie met problemen. "I lost power", liet de Red Bull-coureur weten en dook onverrichter zaken de pitbox in, maar het euvel was snel verholpen. Wel betekende het probleem dat Verstappen zich op de zachte band zichzelf moest kwalificeren, iets dat een nadeel kan opleveren tijdens de race.

Zonder problemen ging Verstappen als vijfde door, maar tevreden was de Red Bull-coureur allerminst over zijn motor. Het derde deel van de kwalificatie werd niet bereikt door Antonio Giovinazzi, Kevin Magnussen, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat en Lance Stroll.

Uitslag Kwalificatie - Duitsland

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Bij de strijd om de poleposition geen verschil in bandenkeuze voor de coureurs, die allen verplicht reden op de zachte band, maar zonder Ferrari. Charles Leclerc kwam door technische problemen niet in actie tijdens het laatste deel van de kwalificatie en start zondag als tiende. Het drama voor het Italiaanse team, dat razendsnel was tijdens de vrije trainingen was daarmee compleet.

Door het wegvallen van de Ferrari's ging de strijd om de poleposition tussen de Mercedessen en Red Bulls. Na de eerste run voerde Hamilton het veld aan, gevolgd door Verstappen, Bottas en Gasly, maar het wachten was op de allesbepalende laatste run in de slotseconden van de kwalificatie.

De coureurs uit de top vier wisten zich niet te verbeteren, waardoor Hamilton de race start voor Verstappen, Bottas en Gasly.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de GP van Duitsland 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

GP Duitsland 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'