Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2020

Verstappen profiteert van pech Bottas, Hamilton domineert op Silverstone

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven . Max Verstappen wist als enige redelijk in de buurt te blijven en profiteerde van een lekke band van Bottas in de slotfase.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met Lewis Hamilton op poleposition ging het veld van start, waarbij de toppers allemaal hun positie behielden in de eerste ronde. Nico Hulkenberg was er al niet meer bij toen de lampen doofden, de Racing Point-coureur kampte met technische problemen en ging niet van start.

Het einde van de eerste ronde werd niet gehaald door Kevin Magnussen die crashte na een tik op het achterwiel door Alexander Albon. Door de crash kwam de safety car op de baan, maar met de race eenmaal onderweg liepen de Mercedessen makkelijk weg bij Verstappen die een gat sloeg naar Charles Leclerc.

De race werd in de openingsfase opgeschrikt door een zware crash van Daniil Kvyat. De AlphaTauri-coureur vloog hard van de baan na een rijdersfout. Doordat de safety car wederom op de baan kwam doken alle coureurs de pits in om te wisselen naar de harde band.

Ook op de harde band stond er geen maat op de Mercedessen die al snel uit beeld verdwenen. Verstappen begon wederom aan een eenzame fase in de race, waarbij hij veel te snel was voor Leclerc achter hem en geen schijn van kans had ten opzichte van de Mercedessen.

Het gevecht in de subtop was aanzienlijk spannender dan de strijd vooraan. De nog niet gestopte Romain Grosjean wist de strijd met de McLarens van Carlos Sainz en Lando Norris rondenlang aan te gaan, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen. Albon, die vroeg moest pitten na de touche met Magnussen, profiteerde van de safety car periode, maar had daarna grote moeite om snel naar voren te komen. Halverwege de race lag de Red Bull-coureur nog altijd slechts op de veertiende positie.

Uitslag Race - Groot-Brittannië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Red Bull probeerde Albon met een afwijkende strategie nog wat terrein te laten winnen. De Brit stopte in ronde 31 om naar de medium band te wisselen, maar viel daarbij terug tot de laatste positie in de race.

Met nog 20 ronden te gaan keer Verstappen aan tegen een achterstand van 10 seconden op Hamilton en verdedigde hij een voorsprong van 17 seconden op Leclerc. Enig vermaak werd geboden door Pierre Gasly die in zijn AlphaTauri op fraaie wijze Antonio Giovinazzi, Sebastian Vettel en Pierre Gasly passeerde.

In de slotfase profiteerde Verstappen van een lekke band bij Bottas die terug viel tot buiten de top tien. Het sein voor Red Bull om de Nederlander binnen te halen voor een extra stop om te wisselen naar de rode band, om zo de snelste raceronde te noteren en een extra WK-punt binnen te slepen.

Het onwaarschijnlijke gebeurde echter toen Hamilton in de laatste ronde ook een lekke band opliep. Zijn voorsprong van een halve minuut verdween als sneeuw voor de zon en Verstappen kwam op vijf seconden van hem over de streep.

Met zijn zege breidt Hamilton zijn voorsprong op teamgenoot Bottas in het WK verder uit. Verstappen heeft de derde plaats stevig in handen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi