Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen reageert op Aston Martin-overstap Newey

Adrian Newey zal per maart 2025 aan de slag gaan bij Aston Martin. Dat Newey zou gaan vertrekken bij Red Bull was al maanden bekend, waardoor deze overstap niet als een verrassing komt voor Max Verstappen. De Nederlander is wel blij voor zijn voormalig collega.

Verstappen Newey Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu Adrian Newey definitief naar Aston Martin trekt is het huwelijk tussen hem en het Formule 1-team van Red Bull na bijna twee decennia voorbij. Max Verstappen werkte de afgelopen jaren ook intensief samen met de topontwerper en vindt het jammer dat Newey na al die jaren vertrekt. Al is de Nederlander wel realistisch, want dit moment zat er aan te komen.

"Eerlijk gezegd, ik heb er vrede mee," zo antwoordt Verstappen in gesprek met onder andere RacingNews365 op de vraag hoe het voelde om Newey in de fabriek van Aston Martin te zien. "Adrian en ik hebben een uitstekende verstandshouding en ik heb hem toen het nieuws bekend werd ook meteen een berichtje gestuurd. Natuurlijk wist ik dat dit er aan zat te komen. Maar ik ben erg blij voor hem."

"Tuurlijk had ik graag gezien dat hij was gebleven, maar dit is een mooie nieuwe uitdaging. En ik weet ook dat Lawrence (Stroll red.) er alles aan doet om van Aston Martin een succes te maken, dus dan is het begrijpelijk dat je Adrian aan jouw kant wil hebben", aldus de regerend wereldkampioen.

'Ging al veel eerder mis voor ons'

Sinds de aankondiging van het vertrek van Newey, in april van dit jaar, is bij Red Bull er flink de klad ingekomen. Toch is het volgens Verstappen te makkelijk om een direct verband te zien tussen de terugval van Red Bull en het vertrek van de topontwerper: "Ik zou dat niet zo zeggen. Sinds die aankondiging is het bij ons wel een beetje fout gegaan, maar ik ben van mening dat dat proces al veel eerder gestart is, alleen hebben we dat toen niet opgemerkt."

"Dus persoonlijk denk ik niet dat het met elkaar te maken heeft. Dat is natuurlijk niet negatief bedoeld richting Adrian, maar ik denk gewoon niet dat die twee dingen met elkaar te maken hebben. Het is gewoon iets wat naar mate de tijd vorderde is ontstaan", zo verklaart Verstappen.

Wat Verstappen wel kan beamen is dat de overstap van Newey ook voor coureurs interessant is: "Ik heb met hem mogen werken dus ik ken hem als persoon en waar hij toe in staat is. Ik denk dat iedereen op een bepaald moment in zijn carrière graag met Adrian wil werken. Dat maakt het potentieel aantrekkelijker (om naar Aston Martin te gaan red.)."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull